Region Uppsala

Fyra områden ryms i ny inriktning för Wiks folkhögskola

Dela

Kultur, språk, natur och hälsa. Det blir de fyra områdena i Wiks folkhögskolas profil. Det är en mer flexibel inriktning än tidigare, men också en inriktning som skapar plats för nya estetiska utbildningar. Detta beslutade en enig kulturnämnd när de idag antog den nya inriktningen för Wiks folkhögskola.

Cecilia Linder (M), kulturnämndens ordförande.
Cecilia Linder (M), kulturnämndens ordförande.

-  Det är bra att vi redan nu kan påbörja den omstart av folkhögskolan som varit nödvändig. Den nya inriktningen kommer att vara mer flexibel och kunna utvecklas i takt med att samhället och samhällets behov förändras. Vi var snabba att ställa om redan under pandemin genom att exempelvis utöka antalet platser på allmän linje, säger Cecilia Linder (M), kulturnämndens ordförande.

Wiks folkhögskola får nu alltså enligt beslutet fyra områden i sin profil där kultur är ett självklart val som ett av dessa. Region Uppsala kommer också att fortsätta att tillhandahålla språk- och tolkkurser. Ett tredje profilområde är natur, ett område som möjliggör att nyttja den miljö som finns runt omkring folkhögskolan på ett ännu bättre sätt. Det fjärde området är hälsa, ett område där det redan idag finns mycket kompetens inom regionens övriga verksamheter att ta tillvara på.

-De fyra områdena som pekas ut ligger verkligen rätt i tiden med tanke på både samhällets utveckling och de resurser som redan idag finns på Wiks folkhögskola. I nästa steg, i december, kommer beslut om exakt vilka kurser, både långa och korta, som ska erbjudas, säger Cecilia Linder (M).

Inriktningen slår också fast att skolan även fortsättningsvis ska erbjuda internat, med elevhem beläget på området. Skolan ska prioritera samverkan, exempelvis med länets kommuner, kulturinstitutioner och utbildningsanordnare. Andra saker som rör exempelvis arbetsmiljön på skolan slås också fast i inriktningen. Bland annat ska skolan vara drog- och alkoholfri, bedriva ett aktivt kvalitetsarbete samt ha en långsiktigt hållbar och stabil ekonomi.

Kontakter

Cecilia Linder (M), kulturnämndens ordförande: 070 – 261 48 44

Bilder

Cecilia Linder (M), kulturnämndens ordförande.
Cecilia Linder (M), kulturnämndens ordförande.
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Folktandvården vill vända kariestrenden med tandborstapp23.10.2020 10:54:05 CESTPressmeddelande

Halloween är tillsammans med påsken och julen våra största godishelger. Då är det extra viktigt att hålla koll på barnens tandborstning. För att hjälpa barnfamiljer att göra tandborstningen roligare har Folktandvården gett tandborstningsappen Rocka munnen en Halloweenkostym. – Det är de goda vanorna i vardagen som gör skillnad, säger Anna-Cari Lindh, cheftandläkare vid Folktandvården i Region Uppsala.

Folkhälsomyndigheten utfärdar lokala råd för Uppsala län för att bekämpa covid-1920.10.2020 14:13:59 CESTPressmeddelande

Folkhälsomyndigheten beslutade idag i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala att utfärda skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19. - Vi välkomnar beslutet och uppmanar alla länsinvånare att följa råden. Vi har en mycket oroande utveckling i länet som vi måste bryta omgående, säger Emilie Orring (M), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum