Åklagarmyndigheten

Fyra personer begärs häktade i ärendet om mord i Lundby, Göteborg

Dela

Åklagaren har lämnat in häktningsframställningar till Göteborgs tingsrätt. Den första häktningsförhandlingen startar kl. 13.

Två personer begärs häktade misstänkta för mord och försök till mord. Två personer begärs häktade för grovt skyddande av brottsling, en av dessa begärs även häktad för grovt olaga hot.

Tingsrättens målnummer: B 11861-22.

Kontakt

Kammaråklagare Hediye Kurt är tillgänglig för media efter att häktningsförhandlingarna är avslutade, först i tingsrätten för media på plats, därefter en stund på telefon 010-562 70 74.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Dom i mål om grovt fornminnesbrott i samband med dykningar - uppdaterad med ny tid för dom och mediakontakt29.9.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Fredag den 30 september kl. 11 meddelar Kalmar tingsrätt dom i ett mål där fyra män är åtalade för grovt fornminnesbrott i samband med dykningar vid skeppsvrak som klassas som fornlämningar. Männen misstänks ha tillägnat sig föremål från fartygslämningar och förstört lämningarna. Åklagaren är tillgänglig för media under fredagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum