Åklagarmyndigheten

Fyra personer begärs häktade i Södertälje misstänkta för grovt bedrägeri

Dela

I måndags den 30 augusti anhölls fem personer misstänkta för grovt bedrägeri med assistansersättning. Fyra av dem har i dag på morgonen begärts häktade vid Södertälje tingsrätt. En person är försatt på fri fot, men är fortfarande misstänkt.

Den misstänkta brottsligheten har pågått under perioden 1 januari 2016 – 30 april 2020. De fyra har begärts häktade för att de inte ska kunna undanröja bevis eller på annat sätt förstöra brottsutredningen.

En av de misstänkta är polis och utreds därför av åklagare på Särskilda åklagarkammaren och av utredare på Polisens avdelning för särskilda utredningar. Den misstänkte har efter förhör försatts på fri fot eftersom åklagaren bedömer att mannen inte kan förstöra utredningen genom att vara på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt i utredningen.

Södertälje tingsrätts målnummer: B 2876-21.

Tid för de fyra häktningsförhandlingarna är inte utsatt. Det är tingsrätten som sätter ut tiderna.

Kontakt

Kammaråklagare Göran Kvist som har lämnat in häktningsframställan för de fyra personer som begärts häktade är tillgänglig för media i rätten i ca 20 minuter efter att sista häktningsförhandlingen är avslutad. Han är inte tillgänglig efter de tre första förhandlingarna och är inte heller nåbar på telefon.

Någon mer information i den del som utreds av Särskilda åklagarkammaren finns inte att lämna i det här skedet av utredningen.

Om Särskilda åklagarkammaren


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum