Linköpings stift

Fyra präster och en diakon vigdes i Linköpings domkyrka

Dela

Vid högmässan i Linköpings domkyrka på söndagen vigdes fyra personer till präst och en till diakon av biskop Martin Modéus.

Följande vigdes:

Anna Offelin, diakon, med tjänst i Berga församling, Linköping.

Anna Offelin, 52 år, har jobbat som sjuksköterska. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men Linköpingsbo sedan 18 år. Anna ser fram emot att få möta människor, precis som hon gjort som sjuksköterska, men ur ett annat perspektiv.

Mail: anna.offelin@gmail.com

John Aldvén, präst, med tjänst i Gottfridsbergs församling, Linköping.

John Aldvén, 28 år, kommer att arbeta som präst med EFS-profil i Ansgarskyrkan i Gottfridsbergs församling. Evangeliska Fosterlandsstiftelsen (EFS) är en självständig organisation inom Svenska kyrkans paraply. John är uppväxt i Örnsköldsvik men har senast bott i Stockholm i 8 år. På fritiden spelar han gärna gitarr eller sätter sig in i sport.

Mail: john.aldven@gmail.com

Joakim Hultén, präst, pastorsadjunkt i Ryds församling, Linköping.

Joakim Hultén, 45 år, kommer att göra sitt adjunktår som präst i Ryds församling, Linköpings domkyrkopastorat. Han har studerat religionsvetenskap vid universiteten i Linköping och Uppsala. Joakim är uppvuxen i Linneryd utanför Växjö men flyttade till Vadstena för studier i klassisk romanssång och verkade sedan som husmor och kock på Vadstena folkhögskola under flera år. Stora intressen i livet är matlagning, bakning, växter och körsång. 

Mail: joakim.hulten@icloud.com

Petra Regnstrand, präst, pastorsadjunkt i Skänninge församling.

Petra Regnstrand, 44 år, kommer att göra sitt pastorsadjunktår i Skänninge och Väderstads församlingar. Petra är född och uppvuxen i Vadstena, men bor sedan nästan tjugo år tillbaka i Motala tillsammans med man och familj. I Motala har hon också arbetat som högstadielärare i historia och religion under arton år. Petra är särskilt intresserad av arbete med barn och unga, samt själavård och samtal. På fritiden tycker hon om att sjunga i kör, vara ute i skog och mark och att baka matbröd.

Mail: petra.regnstrand@telia.com

Lars Hillås Lingius, präst, pastorsadjunkt i Vifolka och Östra Tollstad församlingar.

"Bördig från Motala har jag bosatt mig i Skänninge tillsammans med hustrun Gunilla. Dock bodde vi först trettio år i Stockholm, och därefter tre år i Jerusalem där jag arbetade på Studieförbundets Bildas studiecentrum. Jag har ägnat livet åt att göra karriär på bredden, inte höjden, bland annat som bussförare, pastor i Missionskyrkan och journalist. Sedan slutet av 1980-talet har jag medverkat regelbundet i P1, först i morgonandakterna och senare i Tankar för dagen. Att som församlingspräst få påminna om och förmedla Guds nåd, är verkligen en nåd. Att få göra det tillsammans med vänner och kolleger i Mantorpsbygden, ser jag väldigt mycket jag fram emot.​"

Mail: lars.lingius@hotmail.com

På den stora bilden syns från vänster: Biskop emeritus Martin Lönnebo, Anna Offelin, Lars Hillås Lingius, biskop Martin Modéus, Petra Regnstrand, Joakim Hultén, John Aldvén. Fler bilder från vigningen finns på följande länk. Ange fotograf: Daniel Lönnbäck

https://www.dropbox.com/sh/e6d7sijd130ly9p/AAB-ks1DWhJvWbi_w96anY9ba?dl=0

Kontakter

Bilder

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 100 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum