Linköpings stift

Fyra präster och en diakon vigdes i Linköpings domkyrka

Dela

Vid högmässan i Linköpings domkyrka på söndagen vigdes fyra personer till präst och en till diakon av biskop Martin Modéus.

Följande vigdes:

Anna Offelin, diakon, med tjänst i Berga församling, Linköping.

Anna Offelin, 52 år, har jobbat som sjuksköterska. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men Linköpingsbo sedan 18 år. Anna ser fram emot att få möta människor, precis som hon gjort som sjuksköterska, men ur ett annat perspektiv.

Mail: anna.offelin@gmail.com

John Aldvén, präst, med tjänst i Gottfridsbergs församling, Linköping.

John Aldvén, 28 år, kommer att arbeta som präst med EFS-profil i Ansgarskyrkan i Gottfridsbergs församling. Evangeliska Fosterlandsstiftelsen (EFS) är en självständig organisation inom Svenska kyrkans paraply. John är uppväxt i Örnsköldsvik men har senast bott i Stockholm i 8 år. På fritiden spelar han gärna gitarr eller sätter sig in i sport.

Mail: john.aldven@gmail.com

Joakim Hultén, präst, pastorsadjunkt i Ryds församling, Linköping.

Joakim Hultén, 45 år, kommer att göra sitt adjunktår som präst i Ryds församling, Linköpings domkyrkopastorat. Han har studerat religionsvetenskap vid universiteten i Linköping och Uppsala. Joakim är uppvuxen i Linneryd utanför Växjö men flyttade till Vadstena för studier i klassisk romanssång och verkade sedan som husmor och kock på Vadstena folkhögskola under flera år. Stora intressen i livet är matlagning, bakning, växter och körsång. 

Mail: joakim.hulten@icloud.com

Petra Regnstrand, präst, pastorsadjunkt i Skänninge församling.

Petra Regnstrand, 44 år, kommer att göra sitt pastorsadjunktår i Skänninge och Väderstads församlingar. Petra är född och uppvuxen i Vadstena, men bor sedan nästan tjugo år tillbaka i Motala tillsammans med man och familj. I Motala har hon också arbetat som högstadielärare i historia och religion under arton år. Petra är särskilt intresserad av arbete med barn och unga, samt själavård och samtal. På fritiden tycker hon om att sjunga i kör, vara ute i skog och mark och att baka matbröd.

Mail: petra.regnstrand@telia.com

Lars Hillås Lingius, präst, pastorsadjunkt i Vifolka och Östra Tollstad församlingar.

"Bördig från Motala har jag bosatt mig i Skänninge tillsammans med hustrun Gunilla. Dock bodde vi först trettio år i Stockholm, och därefter tre år i Jerusalem där jag arbetade på Studieförbundets Bildas studiecentrum. Jag har ägnat livet åt att göra karriär på bredden, inte höjden, bland annat som bussförare, pastor i Missionskyrkan och journalist. Sedan slutet av 1980-talet har jag medverkat regelbundet i P1, först i morgonandakterna och senare i Tankar för dagen. Att som församlingspräst få påminna om och förmedla Guds nåd, är verkligen en nåd. Att få göra det tillsammans med vänner och kolleger i Mantorpsbygden, ser jag väldigt mycket jag fram emot.​"

Mail: lars.lingius@hotmail.com

På den stora bilden syns från vänster: Biskop emeritus Martin Lönnebo, Anna Offelin, Lars Hillås Lingius, biskop Martin Modéus, Petra Regnstrand, Joakim Hultén, John Aldvén. Fler bilder från vigningen finns på följande länk. Ange fotograf: Daniel Lönnbäck

https://www.dropbox.com/sh/e6d7sijd130ly9p/AAB-ks1DWhJvWbi_w96anY9ba?dl=0

Kontakter

Bilder

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 100 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum