Upplands Väsby kommun

Fyra restauranger krävs på åtgärder mot trängsel

Dela

Fyra restauranger i Väsby uppmanas skärpa sina rutiner för att minska trängsel i lokalerna. Föreläggandet kommer från bygg- och miljökontoret efter oanmälda inspektioner kvällstid.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Bygg- och miljökontoret har ett myndighetsuppdrag att granska att serveringsställen följer de begränsningar som finns under pandemin. Bland annat kontrolleras att sällskapen sitter minst en meter ifrån varandra och att sällskapen begränsas till max fyra personer.

Fyra restauranger har fått en varning som innebär att de måste skärpa rutinerna för att förmå kunderna att hålla avstånd.

– Vi har ett tillsynsansvar och som kommun är det viktigt att ta till de åtgärder som krävs när vi märker att någon inte följer regelverket, säger miljöavdelningens chef Kristine Tuxen Borlaug.

De aktuella inspektionerna gjordes vid rutinmässiga besök. Bygg- och miljökontoret gör regelbundna kontroller av trängsel, både dagtid och kvällstid.

En verksamhet som inte följer restriktionerna uppmanas att komma tillrätta med överträdelsen. Hjälper inte det kan bygg- och miljökontoret gå vidare med att vitesförelägga eller till och med besluta om förbud av olika slag. Så långt har man dock inte behövt gå i något ärende.

– Jag upplever att ägarna har förståelse för vår granskning. Även om de ibland upplever det svårt att leva upp till kraven så är det vårt gemensamma ansvar att ta till de åtgärder som behövs för att hindra smittspridning. Det är även viktigt att kunderna hjälper till genom att följa restriktionerna och respektera personalens hänvisningar, säger Kristine Tuxen Borlaug.

Restaurangägare som önskar mer information om riktlinjer kan kontakta bygg- och miljökontoret eller läsa mer via länken nedan. 

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

Uttalande med anledning av Trafikverkets utredning om Arlanda: ”Slutsatserna kan få allvarliga konsekvenser för Väsby”8.4.2021 09:44:59 CEST | Pressmeddelande

En utbyggnad av Arlanda flygplats är bra för regionen. Men Trafikverkets slutsatser i utredningen av riksintresset kan få allvarliga konsekvenser för både människor och miljö, inte minst för Väsbys möjlighet att växa och utvecklas som kommun. Det säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M) och oppositionsråd Mathias Bohman (S) i ett gemensamt uttalande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum