AcadeMedia

Fyra skolor i Nacka byter namn till Noblaskolan

Dela

Idag byter fyra för- och grundskolor i Nacka namn till Noblaskolan. De fyra skolor som byter namn är Castello Järla Sjö, Johannes Petri skola, Lännersta skola och Nacka Strands skola.

Namnbytet är en del av en stor satsning på kvalitet och skolutveckling som omfattar totalt 14 för- och grundskolor i Sverige som alla byter namn till Noblaskolan. I Nacka kommer totalt cirka 2000 barn och elever att från och med denna vecka gå på en Noblaskola.

Noblaskolornas elever vet redan att vi har höga förväntningar, vi utmanar och stöttar dem så att de kan nå ännu längre. Vi vill också ge dem ett akademiskt självförtroende, alltså hitta lusten och viljan att lära. Vi ska bli ännu bättre på det vi gör, den utvecklingen kommer att gå fortare nu när skolorna kan arbeta närmare varandra, säger Eva-Lotte Stavle, skolchef för Noblaskolan. 

Noblaskolan består av för- och grundskolor som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. Genom tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång. 

Ulrika Zätterqvist är rektor på Noblaskolan Saltsjö-Boo som nu byter namn från Johannes Petri förskola och skola. Här går barn och elever från förskola upp till årskurs nio:

– När skolor som har liknande arbetssätt och inriktning kan arbeta nära varandra skapar det många fördelar. Jag ser fram emot att jag och mina medarbetare får arbeta närmare våra kollegor på andra Noblaskolor och gemensamt utveckla våra för- och grundskolor. Det kommer att gynna våra elever, säger Ulrika Zätterqvist. 

Fakta:

Noblaskolan består av 14 för- och grundskolor. Genom en kombination av erfarna lärare, tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång. Noblaskolorna ligger i Boden, Göteborg, Helsingborg, Löddeköpinge, Nacka, Salem, Sundbyberg, Solna, Täby och Västerås. Noblaskolan är en del av AcadeMedia.

I Nacka kommun byter Castello Järla Sjö namn till Noblaskolan Järla Sjö, Johannes Petri blir Noblaskolan Saltsjö-Boo, Pysslingen Lännersta Skola blir Noblaskolan Lännersta och Pysslingen Nacka Strand blir Noblaskolan Nacka Strand. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum