Trafikverket

Fyra veckors tågstopp när nästa steg tas mot dubbelspår

Dela
13 mars-10 april stoppas tågtrafiken mellan Ängelholm och Helsingborg. Trafikverket fortsätter då arbetet med utbyggnaden till dubbelspår på Västkustbanan. Bussar ersätter persontrafiken på sträckan. Planera för tågstoppet och räkna med längre restid.

Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg är hårt belastad. För att öka kapaciteten och möta framtidens behov byggs nu dubbelspår på sträckan mellan Ängelholm och Maria station. Dubbelspåret kommer bidra till en mer punktlig tågtrafik och ge fler chansen att resa på ett hållbart sätt.

Arbetet är nu inne på sitt sista år och från och med måndag den 13 mars pågår arbete som måste genomföras utan tågtrafik på järnvägen. Bland annat ska broar skjutas på plats och arbetet med Ödåkra station ta stora steg mot att färdigställas. I Ödåkra kommer därför tågtrafiken att stoppas i ytterligare sju veckor, till den 29 maj, då tågen passerar Ödåkra station utan att resenärer kan gå av eller på.

- Det kommer bli intensiva veckor eftersom det är omfattande arbeten som ska göras. Bland annat ska de sista två av totalt 23 broar skjutas på plats. Tiden är det kritiska här, men vi har planerat och förberett oss väl, säger Helena Thysell Persson, projektledare på Trafikverket.

Under påskhelgen utökas tågstoppet ytterligare när arbeten genomförs mellan Varberg och Göteborg. Också där är det utbyggnaden till dubbelspår som påverkar. Den som planerar att resa på sträckan under den här perioden får räkna med längre restider.

- Att vi nu tar ett steg ännu närmare färdigställandet av dubbelspåret är vi mycket glada för. När det är klart i december kommer vi att ha en järnväg som är mindre känslig för störningar med möjlighet att utöka trafiken i framtiden. Under tiden som det är avstängt ber vi våra resenärer om tålamod och att planera sitt resande, eftersom det tar längre tid att resa med buss än med tåg. Vår app och resesök på hemsidan är uppdaterade så där hittar man alltid den senaste informationen om hur man kan resa, säger Hans Engleson, Affärsområdeschef tåg hos Skånetrafiken.

Läs mer om projektet:Tågstopp under byggtiden - www.trafikverket.se

Läs mer om ersättningstrafiken:Skånetrafiken (skanetrafiken.se)

Kontakter

Helena Thysell Persson, projektledare, dubbelspårsutbyggnad Ängelholm-Maria,
Trafikverket, 010-124 40 02


Hans Engleson, Chef för affärsområde Tåg Skånetrafiken, nås via Skånetrafikens presstjänst på 0451-288503 eller press@skanetrafiken.se.


Sara Lindström, mediekommunikatör Trafikverket, 070-7247598, sara.a.lindstrom@trafikverket.se


Trafikverkets Presstjänst, 0771-31 15 00.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum