Umeå kommun

Gamla Täfteåvägen tillfälligt stängd

Dela

I början av juni startar ombyggnadsarbetet på gamla Täfteåvägen. Vägen stängs av för allmän trafik och istället leds den in via Alfens Allé och Lyktvägen. I september öppnas Täfteåvägen igen.

Umeå kommun har startat gatu- och markarbeten för Tomtebo Gård och Bonava har startat byggandet av de första husen på det nya bostadsområdet Tomtebo Gård.

Vägen stängs i början av juni, öppnas igen i september

I början av juni startar arbeten med vatten- och avloppsledningar i gamla Täfteåvägen som ansluter till Nydalasjön, Kyrkstugan och KFUM. Vägen kommer då att stängas för allmän biltrafik och alla transporter till och från Kyrkstugan, KFUM samt badplatsen leds in via Alfens Allé och Lyktvägen. På Lyktvägen kommer farthinder att placeras ut. Vägen beräknas vara klar att öppna i september. Eventuellt kan den öppnas för biltrafik under semesterperioden.

Fotgängare och cyklister får fortsatt färdas längs tillfällig väg

En tillfällig väg längs med gamla Täfteåvägen har anordnats för oskyddade trafikanter. Den kommer att vara öppen till mitten av augusti då den stängs i cirka tre veckor i samband med vatten och avloppsgrävningar i den östra delen. Fotgängare och cyklister kommer under den tiden att ledas om till befintliga gång- och cykelbanor.

Umeå kommun uppmanar dig som rör dig i närheten av arbetsområdet att respektera avspärrningarna samt att vara uppmärksam på skyltar på platsen och att visa hänsyn.

Mer information

www.umea.se/tomtebogard

Umeå kommun
Gator och parker
Donald Näs
projektledare
090 -16 13 90                    

Entreprenör
Bimac AB
Bert-Olof Björklund
platschef
070-560 91 98

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karta över avstängning och omledning. Produktion: Umeå kommun.
Karta över avstängning och omledning. Produktion: Umeå kommun.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum