Gasellvinnare i Skåne och Blekinge 2020

Dela

På torsdagseftermiddagen, den 12 november, utsågs Gasellvinnarna i Skåne och Blekinge vid en digital prisceremoni. Affärstidningen Dagens industris Gasellundersökning, Sveriges största tävling i tillväxt, genomförs i år för tjugoförsta året i rad.

Skåne: Croisette

Fastighetsrådgivaren Croisette i Malmö är Skånes Gasellvinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 781 procent till 41 miljoner kronor, och har 32 anställda.
Croisette drivs av Per Svensson som grundade bolaget för fem år sedan. Croisettes kärnverksamhet är att erbjuda uthyrning av lokaler, värdering av fastigheter samt agera rådgivare kring fastighetsaffärer. Med bas i Malmö har företaget etablerat ett flertal kontor runt om i Sverige, det är en av förklaringarna till de senaste årens kraftiga tillväxt.
“Det finns ett stort Stockholmsfokus i vår bransch som inte är sunt. Med en närvaro i Malmö och numera ytterligare fyra svenska städer så menar jag att vi är det enda företag i vår bransch som kan kalla oss rikstäckande”, säger Per Svensson.

Blekinge: Hultmark Sweden

Sprinkerinstallatören Hultmark Sweden i Asarum är Blekinges Gasellvinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 311 procent till 12,3 miljoner kronor, och har 14 anställda.
Bolaget drivs av grundaren och vd:n Jens Hultmark och är specialiserat på att installera rör, sprinkler- och brandsläckningssystem. Fokus ligger på sprinklers som använder sig av vattendim-teknik, en metod som bland annat minskar vattenanvändningen vid en eventuellt släckning. Företaget har både civila och militära kunder, där en av de mest betydande kunderna är ubåtstillverkaren Kockums.

Årets Gasellundersökning i Sverige

Sammanlagt 846 svenska företag klarar i år kraven för att utses till Gaseller. Det är en minskning jämfört med i fjol, då 1 250 företag klarade Gasellkriterierna.
Antalet Gaseller län för län 2020 (antalet 2019 inom parentes)
Skåne län: 100 (157)
Blekinge län: 8 (11)

Gasellföretagen skapar mängder av nya jobb där de är verksamma.
I Skåne län har årets 100 Gasellföretag anställt 1 884 personer de senaste tre åren.
I Blekinge län har årets 8 Gasellföretag anställt 99 personer de senaste tre åren.

Vad är en Gasell och vem vinner?

Gasellföretagen lever upp till följande hårda kriterier.
Ett Gasellföretag:
omsätter minst 10 miljoner kronor och har minst 10 anställda.
har mellan 2016 och 2019 minst fördubblat sin omsättning och ökat den varje år.
har under samma period också varit lönsamt.
har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
har sunda finanser.

Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen. Det företag som har vuxit snabbast i ett län vinner Gaselltävlingen i det länet. Tillväxten mäts som ökning av omsättningen. Årets Supergasell, Sveriges snabbast växande företag, utses på Dagens industris digitala Gasellgala den 8 december. Då kommer även de nya hederspriserna Årets Impactgasell, Årets Kvinnliga Gasell och Årets Framtidsgasell att delas ut.

Vill du veta mer?

Kontaktpersoner på Dagens industri, om du har frågor om evenemanget respektive undersökningen:
Thomas Danielsson, konceptchef, 072 550 2402, thomas.danielsson@di.se
Caroline Åkerlund, Gasellredaktör, 08-573 650 00, caroline.akerlund@di.se

Nyckelord

Om

Dagens industri har cirka 150 anställda och en omsättning på cirka 750 miljoner kronor. Vd för Dagens industri är Anders Eriksson och chefredaktör är Peter Fellman. Dagens industris redaktion producerar både den rosa dagstidningen och veckomagasinet Di Weekend.

På di.se och Di Digital jobbar cirka 30 personer som, tillsammans med printupplagan, jobbar för att ge Di-läsaren de senaste nyheterna inom näringslivet samt fördjupningar och analyser dygnet runt i både text-, rörligt- och podd-format.

Försäljningen på Dagens industri sköts av två avdelningar: upplaga och annons. Övriga avdelningar är ekonomi, it, tryck och distribution samt hr.

Följ Dagens industri

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens industri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum