E.ON Sverige AB

Gasläckage i Västra hamnen

Dela

Ett läckage av köldmediet R134a har konstaterats vid E.ONs fjärrkylanläggning i Västra hamnen i Malmö.

– Vi misstänker att omkring 640 kilo av köldmediet R134a, som är en klimatpåverkande gas, har läckt ut i havet, men orsaken till läckaget är ännu inte känd. Vi läcksöker våra kylmaskiner regelbundet, men trots detta har något gått fel. Vad och varför undersöks just nu, säger Jonas Andréen, tf produktionschef på E.ON i Malmö.

R134a orsakar inga föroreningar eller skador på miljö och ozonlager, men bidrar till växthuseffekten.

– Tills orsaken till läckan är känd och åtgärdad står den aktuella kylmaskinen still. Eftersom vi har fler kylmaskiner i området kommer inte fjärrkylaleveranserna till våra kunder att påverkas, säger Jonas Andréen.

Händelsen är anmäld till tillsynsmyndigheten Miljöförvaltningen i Malmö stad och en intern utredning av händelsen pågår inom E.ON.

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Flera energibolag intresserade av E.ONs projekt SWITCH – utvecklas ytterligare inför ny säsong3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Tack vare ett brett samarbete mellan flera nätägare på nationell och regional nivå har projektet CoordiNet med E.ONs handelsplattform SWITCH blivit en succé. Med otraditionella elnätslösningar har aktörerna tillsammans bland annat lindrat effekterna av kapacitetsbegränsningen som finns i en mängd elnät, främst kring storstäder. Nu stängs projektet för denna säsong, men samarbetet har gett såväl mersmak som goda erfarenheter inför nästa säsong, som startar i november 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum