Gata i Kungens kurva ska namnges efter Ingvar Kamprad

Dela

Huddinges styrande koalition planerar att namnge en gata i Kungens kurva efter IKEA-grundaren Ingvar Kamprad. IKEA i Kungens kurva öppnade 1965 och är grunden till den stora utvecklingen som skett i Kungens Kurva. Idag besöker årligen omkring 30 miljoner människor Kungens kurva och området fortsätter att expandera.

- Våra tankar går först och främst till Ingvars familj. Det stora engagemanget landet runt visar nu hur uppskattad Ingvar Kamprad var. En av landets mest framgångsrika entreprenörer är ett bra namn för en ny gata, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Natur- och byggnadsnämnden som ansvarar för namnsättning.

- Tack vare Ingvar Kamprads IKEA har Kungens kurva utvecklats till Skandinaviens största handelsområde. Han är grunden för tusentals arbetsplatser i Huddinge och för det vill vi i Huddinge tacka honom, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

För mer information:


Christian Ottosson (C)
Kommunalråd med ansvar för miljö och
brottsförebyggande
070-353 13 94
Christian.ottosson@huddinge.se

Daniel Dronjak (M)
Kommunstyrelsens ordförande
i Huddinge
0708-79 03 00
daniel.dronjak-nordqvist@huddinge.se

Mathilda Laestadius (C)
Politisk sekreterare och kommunikatör
070-198 61 93
Mathilda.laestadius@huddinge.se

Hampus Holmgren (M)
Politisk sekreterare
070-198 48 06
hampus.holmgren@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Rekordstor satsning på förskolan i budget för 201914.5.2018 14:19Pressmeddelande

I koalitionens förslag till budget för 2019 finns ett tydligt fokus på barn och unga. De största satsningarna har riktats till kommunens förskoleverksamheter där man satsar 16,8 miljoner kronor extra utöver den ordinarie uppräkningen för att minska barngrupperna och öka andelen förskollärare. I förslaget till budget finns också en fortsatt prioritering av barn i behov av särskilt stöd med en extra satsning på 3,8 miljoner kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum