Region Örebro län

Gemensam riktning för framtida energi- och klimatarbete

Dela

I dag behandlade regionstyrelsen ett nytt energi- och klimatprogram för Örebro län. Programmet sätter ramarna för de kommande årens långsiktiga arbete för att nå ökad energieffektivisering, minskad klimatpåverkan och högre andel förnybar energi i länet.

- I en bred dialog med länets aktörer har vi och länsstyrelsen tagit fram ett uppdaterat energi- och klimatprogram som ger oss en långsiktig och gemensam klimatvision. Programmet utgör ett ramverk för Region Örebro läns egna energi- och klimatarbete samtidigt som det underlättar vårt stöd till andra aktörer i länet när de jobbar med dessa frågor, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Energi- och klimatprogrammet är uppbyggt kring visionen ”I Örebro län arbetar vi tillsammans för att minska klimatutsläppen och använda resurser på ett hållbart sätt. Vi har en effektiv energianvändning och den energi som används är förnybar”. Till visionen är tre övergripande mål och fem insatsområden knutna.

- Man skulle kunna säga att visionen visar riktningen för vårt gemensamma energi- och klimatarbete och att de tre övergripande målen gör det möjligt att mäta hur vi lyckas med målsättningen att säkerställa en hållbar framtid för kommande generationer i Örebro län, säger Andreas Svahn.

De tre målen är:

  • Minska utsläppen av växthusgaser
  • Öka andelen förnybar energi
  • Öka energieffektiviseringen

Energi- och klimatprogrammet för Örebro län är ett gemensamt dokument för Region Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro län, och det ska fastställas av regionfullmäktige och av ledningen för länsstyrelsen i en parallell process.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum