Linköpings kommun

Gemensam satsning på Regnbågsveckan

Dela

Inför Linköpings Regnbågsvecka 2016 kommer Linköpings kommun att göra en större satsning än tidigare på veckan tillsammans med arrangörerna RFSL Linköping och Ett Linköping för alla. Veckan ska bjuda på både kunskap och glädjefyllda aktiviteter.

Linköpings kommun har tidigare år stöttat veckan med marknadsföring i form av skyltning, flaggning och information i olika kanaler. I år går kommunen även in med ett ekonomiskt stöd på sammanlagt 500 000 kronor.

– Detta är en ambitionshöjning från kommunens sida. Linköping ska vara en stad som präglas av öppenhet, inkludering och trygghet. För att skapa ett sammanhållet Linköping är det viktigt att lyfta HBTQ-frågorna, alla ska kunna känna framtidstro i Linköping, säger borgmästare Helena Balthammar (S).

Regnbågsveckans program har hittills genomförts med ideellt arbete.

– Kommunens stöd ger oss en stadigare grund för att genomföra och utveckla veckan, säger Emil Åkerö på RFSL Linköping.

Det ekonomiska stödet kommer att användas till projektledning, marknadsföring samt bokning av artister och event. Regnbågsveckan omfattar både kunskapshöjande insatser i form av föreläsningar, kommunikation samt Regnbågsparaden.

Det övergripande målet för RFSL Linköping är att skapa ett program som erbjuder något för alla linköpingsbor och att Linköpings Regnbågsvecka ska vara ett arrangemang för hela kommunen, inte bara för HBTQ-gruppen. Därför är Linköpings Regnbågsvecka tänkt som en upplysande folkfest för hela Linköping.

Linköpings Regnbågsvecka kommer att arrangeras mellan 26/9-2/10 med fokus på aktiviteter 29-30 september på Konsert och Kongress. 1 oktober går Regnbågsparaden.

För ytterligare information kontakta borgmästare Helena Balthammar (S), telefon 013-20 73 01.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum