Innovationsföretagen

Genom nya innovationer kan klimatmålen uppnås

Dela

Idag lanserar Innovationsföretagen rapporten ”Innovation för klimatet”. Genom innovation och nytänkande är det fullt möjligt att uppnå FN:s klimatmål som är uppsatta till 2030. Klimatsmart ruttplanering, 3D-print av träspill och inkluderande av klimatberäkningar i ritverktyg är exempel på lösningar som redan idag kan göra stor skillnad för klimatet.

- Förhoppningen med rapporten är att den ska bidra till ökad kunskapsdelning och samverkan som spänner över branscher och kompetensområden. Vi vet att de kunder våra medlemsföretag jobbar med ställs inför nya problem som behöver nya, innovativa och klimatsmarta lösningar, säger Magnus Höij, förbundsdirektör på Innovationsföretagen.

I rapporten varvas innovativa projekt med insikter och trendspaningar från klimatexperter och företag för att inspirera till klimatsmarta lösningar.

- Det är inte möjligt att vrida tillbaka klockan. Vi måste istället blicka framåt och möta våra utmaningar med mod, kreativitet och beslutsamhet. I den här rapporten vill vi lyfta all den kreativitet och innovation som bubblar hos våra medlemmar för att hitta nya klimatsmarta lösningar som svar på problemen som idag finns, säger Magnus Höij.

Innovation för klimatet är den andra rapporten i Innovationsföretagens rapportserie ”Innovation för” somfokuserar på hur Innovationsföretagens medlemmar dagligen bidrar till en mer hållbar värld genom nytänkande innovationer.

Om Innovationsföretagen och rapportserien ”Innovation för”

Innovationsföretagen är ett bransch- och arbetsgivar­förbund som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Förbundet har 750 medlemmar och omfattar cirka 40 000 anställda.

Med aktuella teman kopplat till de mest prioriterade samhällsutmaningarna lyfter Innovationsföretagens rapportserie ”Innovation för” några av branschens mest innovativa och banbrytande projekt som förbundets medlemmar arbetar med.

För mer information och för att läsa Innovation för klimatet, besök:

www.innovationsforetagen.se

Bilder

Dokument

Om

Innovationsföretagen
Innovationsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-762 67 00http://www.innovationsforetagen.se

Välkommen till Innovationsföretagen - innovativ design för smarta samhällen

Innovationsföretagen är ett bransch- och arbetsgivarförbund som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch. Det gör vi dels genom opinionsbildning, dels genom att erbjuda medlemsservice.

Läs mer på www.innovationsforetagen.se

Följ Innovationsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Innovationsföretagen

Nya innovativa lösningar kan säkra Sveriges energibehov och möta klimatmålen23.6.2021 08:03:00 CEST | Pressmeddelande

Ett ökat energibehov och ett föråldrat elnätssystem har lett till att många regioner upplever kapacitetsbrist. Energifrågan har därför kommit att bli en stor samhällsutmaning. Nu lanserar Innovationsföretagen rapporten ”Innovation för energi”, med fokus på den snabba utvecklingen som behöver ske inom energiområdet för att möta Sveriges klimatmål. I rapporten varvas innovativa projekt med insikter och trendspaningar från experter och företag för att inspirera till nya, smarta energilösningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum