Norrköpings kommun

Genomlysning av verksamheter för personer med funktionsnedsättning

Dela

Norrköpings kommun har gett en extern utredare uppdraget att genomlysa verksamheter för personer med funktionsnedsättning. Detta för att säkerställa att missförhållanden inte förekommer inom dessa verksamheter. Genomlysningen beräknas ta tre månader och resultatet ska fungera vägledande i förebyggande insatser.

Genomlysningen planeras att ta tre månader och resultatet av den ska fungera vägledande i långsiktiga och förebyggande insatser mot missförhållanden, såsom att säkerställa att avvikelser rapporteras, utreds och åtgärdas, samt kompetenshöjande insatser och värdegrundsarbete.

Utredaren heter Cecilia Larsson och är extern konsult med erfarenhet av kommunal och statlig verksamhet inom vård- och omsorg och utbildning. Hon har haft många tidigare utredningsuppdrag samt varit verksam som socialchef, bildningschef och socialdirektör.

Cecilia Larsson kommer under december och januari månad att besöka några av Norrköpings kommuns boenden och korttidsboenden för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Hon kommer att samtala med enhetschefer och medarbetare för att få deras bild av hur verksamheten fungerar. Utredaren kommer även att samtala med personer som vistas på boendena och anhöriga/legala företrädare.

– Vi har haft några händelser med misstänkta missförhållanden under hösten. Dessa håller nu på att utredas. Vi vill säkerställa att vi gör allt som vi kan för att förhindra och förebygga att missförhållanden sker inom våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning. Det är ett oerhört viktigt arbete – både för de boende och för våra medarbetare som arbetar där. Kommunens boenden ska vara trygga och säkra miljöer, säger Helen Franzén, socialt ansvarig samordnare.

Kontaktpersoner:
Helen Franzén
Titel: socialt ansvarig samordnare
Telefon: 011-15 61 72

Iris Pettersson
Titel: verksamhetschef, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 072-593 95 29

________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum