Einar Mattsson

Genomtänkt, förfinad och blomstrande utemiljö i Vårberg

Dela

I utkanten av Stockholm i Vårberg ligger den lugna och avskilda gatan Ängsholmsgränd. Här har Einar Mattsson just färdigställt innergårdarna som upprustats för ökad trivsel, trygghet och hållbarhet.

Längs huvudgatan ligger trevåningshöga längor med stora innergårdar mellan husen. Husen är byggda av och ägs av Einar Mattsson sedan 1968. Förra året åtgärdades fasad och balkonger utvändigt och lägenheterna invändigt. Därefter var det dags att förbättra utemiljön. Nu har områdets alla fem gårdar omsorgsfullt renoverats med fokus på trygghet och ännu mer trivsel. Innergårdarna har fått nya lekställningar, fler grillplatser och en ny boulebana mitt i området. 

‒ Vi har skapat flera nya grönytor och tre nya lekplatser liksom nya rabatter med lång blomningstid, buskar med goda ätbara bär samt flera nya träd, bland annat ett exotiskt robinia-träd, berättar Johanna Karlsson, chef för Utemiljö-gruppen.

Även belysningen har setts över och kompletterats med nya stora lekvänliga lampor. Belysningen är viktig för att skapa trygghet i området. Genom att sätta in bänkar som har ett varmt ljus om kvällarna har vi kombinerat trygghet och funktion.

Tusentals vårblommor i gräsmattan

‒ Under den här gräsmattan har vi planterat tusentals lökar som kommer att bli ett vackert blickfång när våren kommer, berättar Johanna Karlsson, chef för Utemiljögruppen, engagerat och pekar på en stor grönyta.

Nu pågår insamlandet av alla löven i området. Löven läggs i pallkragar och blandas med EM, ett ekologiskt nedbrytbart medel som innehåller mikroorganismer, mjölksyrebakterier, jäst och andra välgörande bakterier. När löven blivit jord, läggs den ut i kvarterets rabatter. 

Här finns också Ornäsbjörkar planterade. De har inget pollen (frömjöl) och är därför ett träd som allergiker tycker om. Vid portarna blommar nävor, nyplanterade rhododendron står redo med knoppar för nästa års blomning och vackra ormbunkar är placerade i snygg formation i rabatterna.

Enkelt vardagsliv
För att göra det enkelt för boende att slänga skräp och återvinna förpackningar har sophanteringen samlats till ett par större miljöstationer med kärl för många olika typer av avfall. De gamla cykelställen har ersatts med moderna och nya ställ, anpassade för dagens cyklar och lås. Parkeringsplatserna har breddats och är nu anpassade efter dagens bilar.

En grön oas
Det är lätt att förstå att hyresgäster som vuxit upp här gärna flyttar tillbaka hit med sina egna familjer. Denna gröna oas med nyrenoverade lägenheter och gårdar med närheten till tunnelbanan är verkligen ett smycke i Einar Mattssons fastighetsbestånd.

Nyckelord

Bilder

Om

Einar Mattsson-koncernen har varit verksam på Stockholms fastighetsmarknad sedan 1935.
De andra verksamheterna i koncernen utgörs av projektutveckling, fastighetsförvaltning, bygg och övriga investeringar.
Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Att 90 procent skulle rekommendera sin nuvarande chef till sina vänner är något att vara stolt över” – fredagsporträttet med Pernilla Bouveng24.9.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Trots att hon endast arbetat här under ett år och började under pandemin, har civilekonomen Pernilla Bouveng gjort sig nästintill oumbärlig. Med tydliga åsikter, stort intresse och lust har hon blivit en underhålls- och ROT-ninja. Hon är ambitiös, strukturerad och bidrar till teamkänslan. Pernilla känner sig ärofylld över att få hantera en fastighet från 1400-talet i Gamla stan. Hon jobbar ständigt med sin personliga utveckling såväl som med renoveringsprojekten hemma.

”Det är kul med en bransch som växer mycket och känns trygg” — fredagsporträttet med Maria Karlsson17.9.2021 09:55:19 CEST | Blogginlägg

Tack vare sitt eget driv och nyfikenhet på sina äldre, erfarna och kunniga kollegors kunskap har Maria Karlsson idag jobbat sig till rollen som biträdande fastighetsförvaltare. Nu handlar dagarna om kontraktshanteringar och alla de ärenden som uppstår kring hyresgästers boende. Hon är särskilt förtjust i Bagarmossen, är ett socialt geni med stor familj och vänskara, och hon minns semesterdagarna i Dalarna som sommarens bästa. Hon använder bakning som terapi och har ett extra gott öga till ett av Afrikas länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum