Bookmark Förlag

George R.R. Martins Eld & blod släpps som pocket i samband med tv-seriens premiär på HBO

Dela

Efter en lång väntan återvänder George R.R. Martin till Westeros med HBO-serien House of the Dragon och böckerna som ligger till grund för serien: Eld & blod I–II. Nu kommer böckerna Eld & blod del I och del II som pocket.

Efter fler än 70 miljoner sålda böcker och en kritikerrosad HBO-serie som har slagit rekord i både tittarsiffror och priser är nu George R.R. Martin aktuell med pocketsläppen av Eld & blod del I och del II. Tv-serien House of the Dragon som är baserad på böckerna har premiär på HBO den 22 augusti och har redan lovordats av kritikerna.

Eld & blod är en fiktiv historieskildring och berättar historien om fanfavoriten Daenerys föregångare i släkten Targaryen. Det är en episk redogörelse som levandegör de legendariska draklorderna. Komplett med drakar, dueller, svek och – i sann Martin-anda – unika karaktärer. 

De är märkbart annorlunda från alla andra familjer i Västeros. De är kungar. Liksom i det forna Egypten utövar de incest för att hålla blodet rent. Och de har drakar, vilket ingen annan har, förklarar Martin.

Eld & blod: del I och Eld & blod del II släpps den 18 augusti och tv-serien har premiär på HBO Max den 22 augusti. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Itisam Ali första vinnaren av Bookmarks skrivtävling16.9.2022 14:33:15 CEST | Pressmeddelande

I maj utlyste Bookmark Förlag en skrivtävling med syftet att uppmuntra unga talanger att våga satsa på sitt skrivande. Att utse en vinnare blev svårare än väntat med över 130 inskickade bidrag. Men nu är tävlingen avgjord, och vinnaren av Bookmarks skrivtävling 2022 heter Itisam Ali, är 16 år och bor i Angered. Nu prisas hon med 10 000 kronor och ett VIP-besök på Bokmässan för sin novell ”Knutna kvinnor”. Nästa vecka åker hon till Göteborg för att gratuleras av förlag och författare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum