Svea Ekonomi

Ger branschen ett digitalt lyft: Svea Ekonomi digitaliserar fakturaköp

Dela

Tjänster för fakturaköp har funnits i många år och är välanvänt av såväl små som medelstora företag. Hittills har dock processen varit manuell och föråldrad. Nu lanserar Svea Ekonomi en digital version av sin tjänst fakturaköp. Med hjälp av BankID förenklas nu processen avsevärt och vinner tid i alla led.

Enligt Tillväxtverket finns idag ungefär 1,2 miljoner företag i Sverige. Små och medelstora företag utgör tillsammans 99,9 procent av samtliga företag*. Många av företagen säljer sina fakturor för att få in kapital, bland annat för att kunna genomföra projekt. Företag i byggbranschen är ett bra exempel. Utgifterna är ofta stora under bygget och betalningen kommer först efter avslutat projekt. Vid användning av tjänsten köper företag som Svea Ekonomi fakturan, tar hela kreditrisken och bistår med ett förskottslån så att företagarna ska slippa ligga ute med pengarna.

Även om möjligheten till fakturaköp har funnits i väldigt många år ser processen nästintill likadan ut idag som den gjorde för 20 år sedan. Mycket manuellt arbete för både företagare och kreditföretag, långa handläggningstider och fysiska papper och mail. Svea Ekonomi har därför gått i bräschen för att ge branschen ett digitalt lyft som innebär mindre administrativt arbete och en enklare process. I den uppdaterade tjänsten sker processen helt digitalt. Allt från kreditbedömning till avtalssignering.

– Det känns bra att vara i framkant när det kommer till att förenkla vardagen för företagare. Vi vet att företagare vill lägga tid på sina kunder och projekt och inte administrativt arbete. Vi vet dessutom att deras förutsättningar ser olika ut. Därför har vi valt att uppdatera tjänsten så att de kan hantera dessa ärenden när det passar dem själva bäst men också för att de ska kunna få mer tid över till det som är viktigast för dem, säger Ulrika Fornander, Avdelningschef AFT (Administrativa och Finansiella tjänster) på Svea Ekonomi.

– Som egenföretagare är det viktigt att kunna sköta administration på tider som passar en själv. En digital process är därför något som var viktigt för mig. Det gör att jag inte behöver anpassa mig efter exempelvis handläggningstider, dessutom går det mycket snabbare. Vilket i sin tur gör att jag kan fokusera på kunderna, säger Tobias Larsson på Gestricia bygg och service som använder Sveas digitala fakturaköp.

Så funkar nya fakturaköp:
1. Identifiera dig med BankID
2. Välj vilket företag du vill sälja fakturor med
3. Se över ditt erbjudande
4. Signera avtalet med BankID
5. Ladda upp dina fakturor
6. Få pengarna på ditt konto efter bara några dagar

I alla steg slipper kunden handläggning och manuellt arbete för att kunna sälja sina fakturor. Läs mer om Svea Ekonomis tjänst fakturaköp

*Källa: https://tillvaxtverket.se/statistik/foretagande/basfakta-om-foretag.html

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svea Ekonomi
Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea
Svea är en finansiell företagsgrupp med nära fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet. Med 2 000 anställda över hela Europa – från rådgivare och lånespecialister till utvecklare och designers, skapar vi administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa. Läs mer på svea.com.

Följ Svea Ekonomi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Ekonomi

Ny undersökning från Svea: Svenskar avstår gemensam ekonomi – litar inte på sin partner15.12.2020 07:33:00 CETPressmeddelande

Tre av fyra svenskar har gemensamma utgifter och i de allra flesta fall handlar det om delade kostnader med en maka/make eller sambo. Men en ny undersökning från bank- och finansgruppen Svea visar att var sjunde medvetet undanhållit ekonomin från sin partner. De vanligaste anledningarna? Att den egna ekonomin är privat, bristande tillit och man skäms över sin ekonomi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum