Svea Ekonomi

Ger branschen ett digitalt lyft: Svea Ekonomi digitaliserar fakturaköp

Dela

Tjänster för fakturaköp har funnits i många år och är välanvänt av såväl små som medelstora företag. Hittills har dock processen varit manuell och föråldrad. Nu lanserar Svea Ekonomi en digital version av sin tjänst fakturaköp. Med hjälp av BankID förenklas nu processen avsevärt och vinner tid i alla led.

Enligt Tillväxtverket finns idag ungefär 1,2 miljoner företag i Sverige. Små och medelstora företag utgör tillsammans 99,9 procent av samtliga företag*. Många av företagen säljer sina fakturor för att få in kapital, bland annat för att kunna genomföra projekt. Företag i byggbranschen är ett bra exempel. Utgifterna är ofta stora under bygget och betalningen kommer först efter avslutat projekt. Vid användning av tjänsten köper företag som Svea Ekonomi fakturan, tar hela kreditrisken och bistår med ett förskottslån så att företagarna ska slippa ligga ute med pengarna.

Även om möjligheten till fakturaköp har funnits i väldigt många år ser processen nästintill likadan ut idag som den gjorde för 20 år sedan. Mycket manuellt arbete för både företagare och kreditföretag, långa handläggningstider och fysiska papper och mail. Svea Ekonomi har därför gått i bräschen för att ge branschen ett digitalt lyft som innebär mindre administrativt arbete och en enklare process. I den uppdaterade tjänsten sker processen helt digitalt. Allt från kreditbedömning till avtalssignering.

– Det känns bra att vara i framkant när det kommer till att förenkla vardagen för företagare. Vi vet att företagare vill lägga tid på sina kunder och projekt och inte administrativt arbete. Vi vet dessutom att deras förutsättningar ser olika ut. Därför har vi valt att uppdatera tjänsten så att de kan hantera dessa ärenden när det passar dem själva bäst men också för att de ska kunna få mer tid över till det som är viktigast för dem, säger Ulrika Fornander, Avdelningschef AFT (Administrativa och Finansiella tjänster) på Svea Ekonomi.

– Som egenföretagare är det viktigt att kunna sköta administration på tider som passar en själv. En digital process är därför något som var viktigt för mig. Det gör att jag inte behöver anpassa mig efter exempelvis handläggningstider, dessutom går det mycket snabbare. Vilket i sin tur gör att jag kan fokusera på kunderna, säger Tobias Larsson på Gestricia bygg och service som använder Sveas digitala fakturaköp.

Så funkar nya fakturaköp:
1. Identifiera dig med BankID
2. Välj vilket företag du vill sälja fakturor med
3. Se över ditt erbjudande
4. Signera avtalet med BankID
5. Ladda upp dina fakturor
6. Få pengarna på ditt konto efter bara några dagar

I alla steg slipper kunden handläggning och manuellt arbete för att kunna sälja sina fakturor. Läs mer om Svea Ekonomis tjänst fakturaköp

*Källa: https://tillvaxtverket.se/statistik/foretagande/basfakta-om-foretag.html

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svea Ekonomi
Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea
Svea är en finansiell företagsgrupp med nära fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet. Med 2 000 anställda över hela Europa – från rådgivare och lånespecialister till utvecklare och designers, skapar vi administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa. Läs mer på svea.com.

Följ Svea Ekonomi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Ekonomi

Dyrt, saknad kompetens och ogynnsamt: Detta stoppar svenska företag från ny teknik29.3.2021 07:33:00 CEST | Pressmeddelande

AI, VR, AR och externa digitala marknadsplatser, verktygen och plattformarna blir allt mer närvarande i konsumenters liv. Men är de nya teknikerna en del av företagens vardag? En ny rapport från Svea visar att en klar majoritet är positiva till teknik som AI och dess inverkan på försäljningen. Men samtidigt stoppas de av att rätt kompetens saknas och att det är för dyrt.

Spelexperten väljer Svea för att möta kundernas behov22.3.2021 07:33:00 CET | Pressmeddelande

Spelexpertens affärsidé har skördat framgångar samtidigt som allt fler röster höjs om att barn, ungdomar – och vuxna spenderar mer tid framför skärmen istället för att umgås. Nu gör den digitala spelbutiken det lättare för spelsugna svenskar att lägga vantarna på sitt favoritspel. Genom ett nytt samarbete med Svea blir det nämligen smidigare att klicka hem sällskapsspel från Spelexpertens webbutik.

Amazon inget hot för svenska e-handlare25.2.2021 07:45:00 CET | Pressmeddelande

Efter flera år av rykten lanserade Amazon sin svenska e-handelsplattform i oktober 2020. Reaktionerna på e-handelsjättens intåg har varit både positiv och negativ, men frågan är hur de svenska e-handlarna själva ser på det. Svea och Paysons senaste undersökning visar att inte rör sig om någon utbredd oro från e-handlarnas sida och bara drygt var tredje kommer genomföra åtgärder i deras e-butiker till följd av lanseringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum