Trafikverket

Getingmidjan stängs av för arbete 18 - 21 oktober

Dela

Sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra (ej Citybanan) är avstängd för trafik från 18 oktober klockan 22.00 till 21 oktober klockan 05.00. Avstängningen påverkar alla fjärr- och regionaltåg till och ifrån Stockholm Central söderut.

Vid Stockholm Central, Stockholms södra och Flemingsberg kommer det att finnas informationsvärdar för att hjälpa resenärer med tågbyten. Bytestiden är inkluderad i tidtabellerna och resenärerna hittar mer information där de köpte sin resa.

Under avstängningen genomförs viktiga underhållsarbeten och tågtrafiken stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill järnvägsspåren. När vi stänger av järnvägen arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt.

Vi har förståelse för att avstängningarna kan bli besvärliga för resenärerna eftersom många tåg passerar på de här sträckorna, men på sikt kommer våra arbeten att leda till förbättrad framkomlighet för alla.

Hela landet blir trögt när Stockholm är igenkorkat
Allt fler åker tåg. Det ställer höga krav på järnvägen. Trafikverket gör nu en historisk satsning på att rusta järnvägen för framtiden. Ett av våra viktigaste arbeten i Sverige görs på järnvägen mellan Stockholm Central till Stockholms södra.Den ska bli som ny. För korkar den igen drabbas hela Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Lena Backe, 010-123 85 75
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum