Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Gift er på Drive in i sommar!

Dela

Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets drive in. Eller kom förbi och njut av den härliga stämningen. Fredagen den 8 juli finns Svenska kyrkan äntligen på plats igen vid Elbakajen under Västerås Summer Meet! Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas på drive in är både enkelt och stämningsfullt. Kom som ni är. Kyrkan ordnar präst, musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.

Foto: Magnus Aronsson/IKON
Foto: Magnus Aronsson/IKON

 

Möjligheten att gifta sig eller låta döpa sig själv eller barnen under Västerås Summer Meet är en lika självklar del av evenemanget som det är säkert att fincruisingen drar publik. Det är med glädje Svenska kyrkan Västerås nu meddelar att det i år åter är möjligt att slå slag i saken och äntligen göra det du kanske länge tänkt på. 

- Vi har anordnat Drive in-vigslar och -dop i över tio års tid nu och känner en stor glädje över att få finnas till för er giftassugna igen. Det här är inte bara en älskad folkfest utan också ett uppskattat arbetstillfälle för kyrkans medarbetare, berättar Magdalena Sjöholm, eventpräst. 
Att gifta sig på Drive in är lika enkelt som intimt och stämningsfullt, och en glädjefest även för folket som samlas kring området på Elbakajen vid Mälaren. 

- Dessutom tror vi det finns ett uppdämt behov av möjligheten till vigslar och dop nu när samhället efter flera års nedstängning av liknande evenemang äntligen tillåter större folksamlingar igen. 


VIKTIG INFORMATION

Att gifta sig, förnya äktenskapslöften eller döpas kostar inget.

Om ni ska vigas behöver ni ha med legitimation för er båda, en giltig hinderprövning (beställ i god tid från skattemyndigheten) och minst en ring.

För dop behövs legitimation för den som ska döpas - eller vårdnadshavare om det gäller en minderårig. 

Vill ni ha er ceremoni tidigt på kvällen åker ni lämpligen till platsen i god tid för att inte fastna i köer. Om ni kommer 30 minuter före start (ca kl 18.30) hamnar ni först eller långt fram i kön.

 

Tid
Fredagen den 8 juli, kl 19-21

 

Plats
Vid Elbakajen nere vid Mälaren - där cruisingen är som bäst.

Läs mer om hur vigseln/dopet går till här!

Kontakt & anmälan
Magdalena Sjöholm, 021-40 45 10, magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronsson/IKON
Foto: Magnus Aronsson/IKON
Ladda ned bild
Foto: Magnus Aronsson/IKON
Foto: Magnus Aronsson/IKON
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum