Uppsala Konsert & Kongress

Ginsburg, Gardell och Nordström under UKK:s öppningshelg!

Dela

Efter över 55.000 utdelade vaccindoser är det dags för UKK att gå från att vara vaccinationslokal till att öppna upp den efterlängtade konsert- och mötesverksamheten igen. Öppningshelgen bjuder på turnépremiärer och stjärnglans. Välkommen tillbaka till livemusik och upplevelser!


TORSDAG 30 SEPTEMBER


Uppsala Kammarorketser ”Flöjter och fågelsång”
Dirigent: Olari Elts
Solist: Lucie Horsch, blockflöjter
Torsdag 30 september 19.00, Stora salen
Biljetter finns! 

Den estniske dirigenten Olari Elts tar med sig musik av bland annat landsmannen Erkki-Sven Tüür. Äntligen får vi höra den unga talangfulla blockflöjtisten Lucie Horsch från Nederländerna vars konsert blev inställd i Uppsala våren 2020. Hon har trots sina unga år redan hunnit göra en lysande karriär och uppmärksammats för sitt genuina och övertygande blockflöjtsspel.
”Jag bara älskar klangen av blockflöjten! Tonen är så vacker, så känslig. Kontakten med instrumentet är så direkt. Det är lite som att sjunga”, säger Lucie Horsch.
Arr: Musik i Uppland 

FREDAG 1 OKTOBER

19.00, Stora salen
Jonas Gardell – Queen of everything
Fåtal platser!

En show som får dig att skratta tills du gråter. Som ingjuter glädje, hopp och livsmod.

– Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell. Det blir inga kulisser eller fyrverkerier, inga dansare, inga sångerskor och ingen orkester. Vad man får är Drottningen själv i all sin glans. The Queen is dead! Long live the queen!

20:00, Restaurangen
Jazzhörnan: Amanda Ginsburg 
Biljetter finns!

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Hennes album har – båda två (!) – prisats med Grammis för Årets Jazz. Hon har sjungit lika många gånger i Allsång på Skansen, och den 6 juni 2021 såg vi henne på Skansens scen igen under SVTs Nationaldagsfirande. Amanda turnerar med sitt band: Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, Ludwig Gustavsson – trummor. Efter konserter bjuder Uppsala Jazz Club in till jamsession.

LÖRDAG 2 OKTOBER 

Turnépremiär!
19.00 & 21.30, Stora salen 

Johanna Nordström – Ring polisen 
Fåtal platser!

Humorshowen “Ring Polisen” kretsar kring Johannas fascination för polisyrket och kriminalserier. Johanna Nordström är humorpersonligheten som slog igenom med twitterkontot @jonielol som hon startade sommaren innan gymnasiet, och har rankats som svenska Twitters sjätte mest inflytelserika person av Twittercencus. 2018 sa Johanna upp sig från Bonnier Magazines and Brands videoredaktion för att satsa helhjärtat på humor och stand-up. Det var rätt gjort för nu är hon en av Sveriges hetaste komiker! 

“Ring Polisen“ produceras av Tillman i samarbete med ROA.


DAGENS LUNCH 

Måndag den 4 oktober öppnar UKK:s populära lunchservering igen. 
11.00-14.00, måndag-fredag. 


LÄNGRE FRAM I HÖST  


Hela det aktuella programmet hittar du som vanligt på www.ukk.se 

14-16 oktober
Uppsala Internationella Gitarrfestival – live på riktigt!
Årets upplaga av Uppsala Internationella Gitarrfestival hyllar två av musikens största profiler. Den ene är den spanske kompositören Joaquín Rodrigo som i år skulle ha fyllt 120 år, och den andre, den argentinske tangomästaren Astor Piazzolla som skulle ha blivit 100 år.

Tisdag 19 oktober, 18.00, Restaurangen 
Klassisk AW: Magnus Holmander och Irina Serotyuk

Låga trösklar och högt i tak! Klassisk AW erbjuder mat, dryck och 60 minuter högklassig musik med klarinettisten Magnus Holmander och Irina Serotyuk på accordion. Duons program innehåller allt från impressionism till modern konstmusik med inslag av jazz, slavisk folkmusik och klezmer. 2017 belönades duon med förstapris i en av Sveriges största tävlingar för kammarmusik, Ung & Lovande, med motiveringen “Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”. Sedan dess har duon regelbundet gett konserter runt om i landet. Till besöket på UKK lovar de en hel del nyheter i sin repertoar.

Måndag 25 oktober, 19.00,Sal B
The Ruggeds – Between Us (Dansnät Sverige)

Med ett lekfullt fotarbete och riskfyllda kast bjuder The Ruggeds på bohags-tetris mellan flyttkartonger, strykbräda och en nedsutten soffa.
The Ruggeds består av åtta erkända Bboys som vunnit en rad battles världen över. De har hängt ihop sedan barnsben och är än idag oskiljaktiga. De kanske inte delar DNA, men de delar erfarenheter och förtroende, något som får dem att uppleva sig som en familj. I Between us välkomnar familjen oss till deras hem, ett besök du sent ska glömma.

Lördag 30 oktober, 16.00, Restaurangen
Carte Blanche – Trio X med hemliga gäster. 

Succén är äntligen tillbaka! Många överraskande möten mellan Trio X och hemliga gäster har ägt rum i UKK:s restaurang. Dessa eftermiddagar har lockat stora publikskaror som fått uppleva exklusiva gästspel av kända och kära artister, musikanter och underhållare.

Den gäst som är hemlig för publiken har i sin tur bjudit in ytterligare en gäst som är hemlig för Trio X. Det innebär att publiken får uppleva ett spontant samspel mellan Trio X och gästartisterna. Alltid på högsta musikaliska och artistiska nivå.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress och Musik i Uppland med stöd av Musikens Hus Vänner. Nästa Carte Blanche: 27/11

Söndag 14 november, 19.30, Stora salen
Ane Brun
Support: Elle-Kari
Den stockholmsbaserade norskan ger sig ut på europaturné, med stopp i Uppsala. Trollbindande och storslagen konserthuspop väntar. 


Lördag 20 november, 18.00, Sal B
Cristina Caprioli – Ett hårlöst solo & Omkretz22 (Dansnät Sverige)
Känd för sina intellektuella och ofta politiskt skruvade produktioner räknas Cristina Caprioli till en av våra främsta svenska koreografer. Med över 40 år i dansens tjänst intar hon åter scenen som dansare i ett unikt (hårlöst) solo.

ÄNNU LÄNGRE FRAM 

8/1 Till Hasse & Tage 
6/2 Mando Diao 
24/2 Sarah Klang 
6/3 Avishai Cohen Trio

Hela det aktuella programmet hittar du som vanligt på www.ukk.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Johanna Nordström
Johanna Nordström
Ladda ned bild
Johanna Nordström
Johanna Nordström
Ladda ned bild
Amanda Ginsburg
Amanda Ginsburg
Ladda ned bild
Lucie Horsch
Lucie Horsch
Ladda ned bild
The Ruggeds
The Ruggeds
Ladda ned bild
Magnus Holmander och Irina Serotyuk
Magnus Holmander och Irina Serotyuk
Ladda ned bild
Sarah Klang
Sarah Klang
Ladda ned bild
Cristina Caprioli
Cristina Caprioli
Ladda ned bild
Cristina Caprioli
Cristina Caprioli
Ladda ned bild
Ane Brun
Ane Brun
Ladda ned bild
Ane Brun
Ane Brun
Ladda ned bild
Ane Brun
Ane Brun
Ladda ned bild
Avishai Cohen
Avishai Cohen
Ladda ned bild
Avishai Cohen
Avishai Cohen
Ladda ned bild
Hasse & Tage hyllas på UKK i januari
Hasse & Tage hyllas på UKK i januari
Ladda ned bild
Trio X
Trio X
Ladda ned bild
Jonas Gardell
Jonas Gardell
Ladda ned bild
Amanda Ginsburg på Allsångsscenen
Amanda Ginsburg på Allsångsscenen
Ladda ned bild
Amanda Ginsburg
Amanda Ginsburg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Stort internationellt danskompani intar UKK8.12.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Batsheva Dance Company är ett av världens mest ansedda danskompanier. Med konstnärlig höjd och dansare i absolut världsklass har de rönt stora framgångar och bidragit till utvecklingen av den samtida danskonsten. Under en hel vecka i juni 2022 intar Batsheva Ensemble scenerna på UKK i Uppsala med två olika dansföreställningar, inklusive en heldag vigd åt de berömda Gaga-dansklasserna för allmänheten. Biljettsläpp torsdag 9 december kl. 10:00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum