Linköpings kommun

Girlpower – mässa för och av tjejer

Dela

Lördag 9 april kl.13.30 – 19.30 så slår vi upp portarna för årets Girlpower - en mässa för och av tjejer på Elsas Hus.

Under hela dagen hålls flera workshop och prova på aktiviteter så som prova olika dansstilar, feministiskt självförsvar, dj-workshop, film och fotoworkshop.Kliv i ” må bra rummet”, eller träffa alla de utställare från olika verksamheter som finns på plats.

Program

Lördag 9:e april

Kl. 13.30 Mässan öppnar

Kl.14.00 Maria Moraes – föreläser om sitt liv med en brokig bakgrund.

Kl.16.00 Angelica Blick – Framgångsrik bloggare, entreprenör och inspiratör från Linköping som har över 1 miljon följare via Instagram och sin blogg angelicablick.se

Kl.18.00 Xpress – Dansgrupp från Linköping som vunnit danskarusellen som vill inspirera igenom nytänkande nummer och showfylld dans.

Kl. 18.45 Beri - Satte ett avtryck på den svenska hiphop-kartan efter att ha medverkat i webbtv-serien Nästa Nivå där hon bland annat coachades av Syster Sol.Är aktuell i säsong 2 av Lyckliga Gatan på tv4 som börjar sändas 11 april. I programmet kommer hon att tolka Louise Hoffsten.

Girlpower arrangeras av Linköpings kommun – Unga vuxna 16+ och Diva, Studiefrämjandet - Kulturhusen Elsas och Skylten och East Fm. Mer information finns påwww.facebook.com/DivaGirlpower

Kontaktperson: Viktoria Wisén, samordnare Unga Vuxna 16+, kultur- och fritidskontoret
013-20 76 56

Victoria Almroth, samordnare Diva verksamheten, fritidsverksamheten 13-16 år. 013-20 73 40

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum