Svenska Bandyförbundet

Gisela Stockhaus är ny ordförande för Svenska Bandyförbundet

Dela

Vid Svenska Bandyförbundets förbundsmötet 2022 valdes Gisela Stockhaus till ny ordförande. Stockhaus väljs på ett år och ersätter avgående ordförande Per-Anders Gustafsson.

Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet. Foto: Svenska Bandyförbundet
Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet. Foto: Svenska Bandyförbundet

Cirka 60 deltagare samlades på Scandic Grand i Örebro på lördagen för att delta på förbundsmötet, samt fatta beslut för svensk bandys närmaste framtid.

Dagen inleddes med att Per-Anders Gustafsson – som varit förbundsordförande i förgående mandatperiod - välkomnade deltagarna och tackade för allas engagemang. Gustafsson sammanfattade därefter de, för honom viktigaste punkterna, som svensk bandy har och behöver fortsätta jobba med framöver.

Dagens i särklass största fråga var val av ny förbundsordförande. Valberedningen hade nominerat Gisela Stockhaus, tidigare ordförande i Västerås SK, som sedermera även blev vald under mötet. Stockhaus är, förutom nyvald förbundsordförande, även den första kvinnan i förbundets historia att inneha posten.

– Jag är otroligt glad för förtroende och det ska bli både spännande och roligt. Jag ser också fram emot att bilda mitt lag tillsammans med styrelsen och lära känna dem. Jag inser att vi har ganska stora frågor att jobba med men jag känner ett stort stöd från bandy-Sverige, säger Gisela Stockhaus.

Drivs av dialog och involvering

Gisela ”Gia” Stockhaus är 52 år och välkänd inom bandyn. Hon har 16 år bakom sig i Västerås SK:s styrelse, varav tio som ordförande. Ett ordförandeskap som hon nu lämnar. Hon är bosatt i Västerås och arbetar som administrativ chef och HR-chef hos Räddningstjänsten Mälardalen. Hon har tidigare en lång karriär inom ICA-koncernen, bland annat med olika chefspositioner, bakom sig. 

– Jag gillar människor, drivs av att ha dialog och jobba med involvering. En ambition jag har är att, om möjligt, kunna träffa alla föreningar och tillsammans vara enade om vilka frågor vi ska ha högst på agendan, säger Gisela Stockhaus.

– Några frågor går ju inte att hoppa över och då syftar jag till exempel på bandyfinalen. Den är ju redan högt upp. Men att alla ska känna sig involverade och känna ett engagemang är viktigt för mig, och att svensk bandy är vår gemensamma angelägenhet, avslutar Gisela Stockhaus.

Nya styrelseledamöter tar plats

Fyra nya styrelseledamöter valdes in i Svenska Bandyförbundets styrelse.

  • Hans-Elis Johansson, Stockholm, väljs på två år
  • Annika Jansson, Stockholm, väljs på två år
  • John Andersson, Göteborg, väljs på två år
  • John Johansson, Linköping, fyllnadsval på ett år

Kvar i bandyns förbundsstyrelse sedan föregående år är Michael Hillström, Åsa, Tiina Vesala, Kalix, Anne Holopainen, Trollhättan och Oscar Chröisty, Stockholm.

Vid förbundsmötet valdes avgående styrelseledamot Arne Anderstedt, Sandviken, till hedersledamot. Anderstedt har varit förbundsstyrelseledamot sedan 1999.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet. Foto: Svenska Bandyförbundet
Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet. Foto: Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Årets skyttedrottning Tilda Ström skänker prispengar till moderklubben Villa Lidköping BK8.6.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tilda Ström från Villa Lidköping BK är Årets Skyttedrottning 2021/2022. Det stod klart när Elitserien Dam avslutades i februari. Ström gjorde hela 73 mål på 17 matcher och slog därmed det 26 år gamla rekordet. Nytt för i år är att Årets Skyttedrottning även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Ström valt att ge till moderklubben.

Årets skyttekung Christoffer Edlund skänker prispengar till Villa Lidköping BKs ungdomsverksamhet7.6.2022 09:11:33 CEST | Pressmeddelande

Christoffer Edlund från Villa Lidköping BK är Årets Skyttekung 2021/2022. Edlund får utmärkelsen för nionde gången och gjorde 79 mål på 29 matcher under säsongen. Nytt för i år är att Årets Skyttekung även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Edlund valt att ge till hemmaklubbens ungdomsverksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum