Europaparlamentet

Gislavedselever frågar ut EU-politiker

Dela

Den 19 maj kommer elever vid Gislaveds Gymnasium att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Gislaveds Gymnasium får i 45 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

—Vi arbetar med EU-frågor på många olika sätt. En tradition vi har är att, varje år, genomföra EU-rollspel. Detta är ett uppskattat och lärorikt tillfälle där eleverna får en fördjupad kunskap samt erfarenhet av hur arbetet i parlamentet fungerar. Varje år deltar cirka 150 elever från olika gymnasieprogram i denna aktivitet. På skolan har vi även utbyten i form av Erasmus+ projekt, poddar, besök från parlamentariker och samarbeten med kommunen mm, säger Therese Johansson, lärare vid Gislaveds Gymnasium.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Onsdag 19 maj

Tid: 10.00–10.45

Moderator: Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Gislaveds Gymnasium är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum