Svenska Parasportförbundet och Paralympiska KommittéSvenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Glädjetårar och en galen final

Dela

Special Olympics World Summer Games 2019 bjuder på allt. Under tisdagen blev det svenska glädjetårar, medaljer och osannolik längdhoppsfinal.

Rebecca Löfgren kunde inte hålla emot glädjetårarna när hon och Ida Lindberg tog guld i bowlingens lagtävling. Glad var även friidrottaren Viktor Åberg efter att ha tagit hem den ädlaste valören i en galen final.

Friidrott
Viktor Åberg fick ställa sig överst på pallen efter stor dramatik i finalen av längdhoppet i division M08. Mellan första och tredje plats skilde det blott en (!) enda centimeter.

Klicka här för att läsa mer.

På eftermiddagen sprang Philip Bäckman och Victor Åberg 100 meter. Philip Bäckman kom fyra i sin final och för Viktor Åberg blev det ytterligare en medalj när han sprang hem bronset.

Simning
Josefine Busk och Andreas Nord deltog i 100 meter fritt på eftermiddagen.
Josefine simmade in på en sjunde plats och Andreas Nord blev fyra.

Fotboll
Fotbollskillarna spelade bronsmatch mot Kanada. Laget kämpade och slet men räckte inte hela vägen. I stället kunde Kanada vinna med 2-0. “Vi ska ändå vara stolta över att vi har kommit hit”, säger backen Mattias Gillrup efteråt.

Klicka här för att läsa mer.

Bowling
Dubbelspelet skulle visa sig vara en riktig höjdare för det svenska bolwlinglaget som tog hem två guld genom Rebecca Löfgren/Ida Lindberg och Jonathan Engström/Mattias Nilsson. Efter guldet fullständigt sprutade guldtårarna från Rebeccas kinder. Alexander Lindqvist och Eva Magnusson slutade på en stark femteplats. 

Klicka här för att läsa mer.

Handboll
Handbollslaget ställdes mot Spanien i den sista gruppspelsmatchen. Matchen slutade 15-15.

Det betyder att Sverigelaget är i final – mot just Spanien. Räkna med en riktig rysare under onsdagens drabbning som satrtar 10:00 lokal tid.

Golf
För golfspelarna var det första tävlingsdagen. De fortsätter att tävla även i morgon, onsdag.

Ridning
Jimmy Andersson satt stabilt i sadeln och red hem ett silver i sin division. Efteråt poserade han med sin mamma framför kamerorna. Se bild nedan. 

Rebecka Mårtensson tvingades tyvärr avbryta sin ritt sedan hennes häst blivit rädd för domaren.

• Medaljer •

10 guld, 10 silver, 2 brons, 9 fjärdeplatser, 4 femteplatser, 4 sjundeplatser, 1 åttondeplats.


Följ enskild individ.

Samtliga resultat från dagen hittar du på hemsidan för världsspelen.

Alla våra bilder från dagen hittar du på vår Flickr-sida.

Följ oss på Instagram och Facebook.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Urpremiär för Girl edition av succén Start Your Impossible Camp – i Stockholm den 8–9 juni5.6.2019 04:00:00 CESTPressmeddelande

Start Your Impossible Camp är ett läger för barn, unga och vuxna som är intresserad av att testa någon ny parasport eller fortsätta utvecklas i sin befintliga parasport. Det unika den 8-9 juni är att lägret hålls endast för tjejer. Med det här lägret är förhoppningen att fler tjejer får upp ögonen för parasport och i sin tur startar sin resa in i idrottsvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum