Moment Group

Gladys om ögonblicket som förändrade livet: ”Whoopi fick en speciell blick”

Dela

Gladys del Pilar drar fulla hus. Snart gör Whoopi Goldberg detsamma. De ska dela musikalrollen som Deloris, på varsin scen. På China Teatern i Stockholm släpps fler vårbiljetter – nunnorna fortsätter sjunga gospel och disco fram till påsk.

En värsting till syster, Foto Pontus Höök
En värsting till syster, Foto Pontus Höök

Den tändande gnistan?

Det är inte omöjligt att Gladys del Pilar sporrat Whoopi Goldberg att göra musikalcomeback, vilket sker i London nästa år. - Jag såg glädjen i hennes ögon, när hon pratade om rollen som jag skulle göra. Och nu gör hon comeback, i samma roll, säger Gladys med ett skratt.

Vi tar det från början. Filmen ”En värsting till syster” (Sister Act) blev en enorm bioframgång 1992, med Whoopi Goldberg i huvudrollen. Åren efter satsade Goldberg sitt privata sparkapital på att förvandla biofilmen till musikal. Satsningen kostade mångmiljonbelopp, men när affischerna äntligen sattes upp stod Whoopi Goldberg där som stolt producent och upphovsman.

Även musikalen blev en framgång och har sedan 2006 gått upp i 20 länder världen över. Sverige är senaste tillskottet. Även på China Teatern i Stockholm har musikalen blivit en succé.

Vad som nu sker är möjligen logiskt, men ändå ett utropstecken. China Teatern förlänger musikalen med en vårsäsong. Fullsatta salonger talar sitt tydliga språk. Samtidigt sätter Whoopi Goldberg upp musikalen i Londons West end - och spelar huvudrollen personligen. 28 år efter att hon spelade rollen i bioversionen ska Whoopi bli Deloris på nytt, på Apollo Theatre i London.


- Jag skrek av glädje, när jag fick veta det. Det känns så rätt! Jag såg i ögonen på Whoopi att hon gladdes med mig, när föreställningen spikats till Stockholm. Och nu blir Whoopi kollega med mig. Det känns jättekul. Nu får vi nära till varann och får chans att se varandras shower, det blir jättepirrigt. 

Whoopi Goldbergs repetitioner med ”Sister Act” inleds i stadsdelen Hammersmith på senvåren. Premiär på Apollo Theatre i London stundar 29 juli. På China Teatern kan man njuta av musikalen mellan 9/1 – 4/4. Biljetterna släpps idag på showtic.se.

Producent: Nanette Hayes 
Medproducent: Vicky von der Lancken
Exekutiv Producent: Bosse Andersson 
Svensk översättning & regi: Anders Albien
Koreografi: Siân Playsted
Musikaliskt ansvarig: Jan Radesjö

Produceras av: 2Entertain & Vicky Nöjesproduktion

Pressfrågor: Magnus Stråberg 0705-16 60 90.

Music by: Alan Menken
Lyrics by: Glenn Slater
Book by: Cheri Steinkellner & Bill Steinkellner
Additional Book Material: Douglas Carter Beane
Based on The Touchstone Picture Motion Picture “Sister Act” written by Joseph Howard.
Production is presented by arrangement with Joseph Weinberger Ltd. on behalf of MusicTheatre International of New York.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En värsting till syster, Foto Pontus Höök
En värsting till syster, Foto Pontus Höök
Ladda ned bild
En värsting till syster
En värsting till syster
Ladda ned bild

Länkar

Om

Moment Group
Moment Group
Trädgårdsgatan 2
411 08 Göteborg

0771 - 17 00 00http://www.momentgroup.com/

Moment Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien.Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm, Main Market, och omsätter drygt en miljard kronor. I de olika verksamheterna inom Moment Group skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år och koncernen har närmare 600 medarbetare. Verksamheterna inom Moment Group bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Hamburg, Falkenberg och Växjö

Inom Moment Group återfinns följande bolag och varumärken: 2Entertain, Ballbreaker, China Teatern, Cirkusbygningen, Golden Hits, Hamburger Börs, Hansen, Intiman, KPH Matbar, Kungsportshuset, Lisebergsteatern, Minnesota Communication, Oscarsteatern, Showtic.se, STAR Bowling, Tickster, Vallarnas friluftsteater, Wallmans, Wallmans Group

 

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

Succémusikalen ”Så som i Himmelen” med bland andra Malena Ernman utökas i Göteborg – 11 nya föreställningar släpps!6.12.2019 10:00:00 CETPressmeddelande

De har fått publiken att både skratta och gråta i snart två år – nu maxar den stjärnspäckade ensemblen sitt kommande gästspel i Göteborg. Det är hårt tryck på föreställningarna i maj som nu i princip är utsålda och därför släpps 11 extrashower i juni. Ända fram till fotbolls-EM börjar, blir det Kay Pollak-musikal på The Theatre.

Ola Salos IT TAKES A FOOL TO REMAIN SANE sätter nytt rekord, med 100 shower på mindre än ett år5.12.2019 22:00:00 CETPressmeddelande

I kväll spelas den 100:e showen av den ultimata succén It takes a fool to remain sane, på anrika Hamburger Börs i Stockholm. I enlighet med showens signum firas detta extravagant, med en absolut sista förlängning av vårens spelperiod. Ytterligare 11 shower släpps, men sedan är äventyret definitivt slut. “Ola och hela ensemblen är så värda detta! Han är en unik artist med en lika unik låtskatt, allt paketerat i ett bombastiskt Rock n´ Roll-uttryck. Det var en fullkomlig dröm att arbeta med.”, säger showens regissör, Edward Af Sillén.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum