Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen

Dela

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Swedish Institute Sustainability Forum (SISF) samlar för femte året i rad deltagare från hela världen för att diskutera olika hållbarhetsteman. Målet är att under 48 timmar utveckla verkliga lösningar som hjälper företag och organisationer att effektivt hantera olika hållbarhetsutmaningar i sin lokala kontext.

Årets tema, Let’s Talk!, är inspirerat av Global Deal - ett globalt partnerskap för anständiga arbetsvillkor och inkluderande tillväxt som initierades av statsministern och drivs tillsammans med ILO och OECD med fokus på social dialog.

De över hundra deltagarna kommer från hela världen och från olika bakgrunder; näringslivet, myndigheter och departement, fackföreningar och civila samhället.

Fokusområden på Let’s Talk

 • Anständiga arbetsvillkor
 • Jämlikhet och inkludering
 • Sysselsättning
 • Styrning och antikorruption

De fyra fokusområdena på Let’s Talk samspelar med FN:s hållbarhetsmål inom Agenda 2030. De mål som berörs är Hälsa och välbefinnande (mål 3), Jämställdhet (mål 5), Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8), Minskad ojämlikhet (mål 10) och Genomförande och globalt partnerskap (mål 17).

Träffa några av deltagarna

 • Omar Faruk Osman Nur, generalsekreterare, The National Union of Somali Journalists, Somalia
  Omar Faruk Osman Nur är generalsekreterare för Somalias första oberoende fackförbund för journalister, The National Union of Somali Journalists, och har under sitt yrkesverksamma liv varit en aktiv fackföreningsmedlem samt kämpat för pressfrihet.

 • Carolina Alvear Sevilla, hållbarhetsdirektör, FEMSA, (Fomento Económico Mexicano, S.A.B. de C.V) Mexico
  Carolina Alvear Sveilla är hållbarhetsdirektör på FEMSA, ett multinationellt dryckes- och detaljhandelsföretag i Mexico, och är ansvarig för integreringen av hållbarhet i FEMSAs affärsstrategi. En av hennes passioner är att utveckla hållbara samhällen där lokalbefolkningen inkluderas och tar en aktiv roll för att förbättra deras egen livskvalitet.

 • Alline Kabbatende, minister för ungdomar och ICT (Rwanda), ledande befattningshavare i World Economic Forum, Rwanda
  Alline Kabbatende är just nu positionerad vid World Economic Forums (WEF) Centrum för den Fjärde Industriella Revolutionen. I denna roll leder hon arbetet med en ökad samverkan med den rwandiska regeringen för att adressera policyutmaningar gällande acceptans och implementering av nya teknologier.

Organisatörerna

Swedish Institute Sustainability Forum 2017: Let’s Talk! anordnas gemensamt av Svenska Institutet och LO, i samarbete med Global Deal, UD, TCO och UN Global Compact.

Mer information om SISF: www.si.se/sisf

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum