Linköpings kommun

God befolkningstillväxt i Linköping

Dela

Befolkningstillväxten i Linköping ser fortfarande god ut. År 2027 förväntas närmare 179 000 personer bo i Linköping. Hög byggtakt påverkar befolkningsutvecklingen i en positiv inriktning. Det visar den nya långsiktiga befolkningsprognosen som presenteras för kommunstyrelsen idag.

År 2027 förväntas antalet Linköpingsbor vara närmare 179 000. Bildbyråbild (ej för vidare spridning).
År 2027 förväntas antalet Linköpingsbor vara närmare 179 000. Bildbyråbild (ej för vidare spridning).

– Linköping är en attraktiv kommun som kommer fortsätta växa de kommande åren. Att bostadsbyggandet tagit fart de senaste åren är positvt, och utvecklingen behöver fortsätta för att Linköping ska rustas starkt för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Befolkningsökningen i Linköping väntas stiga med i genomsnitt 2 000 personer per år de kommande tio åren. Det innebär att Linköping kommer att ha totalt 178 740 invånare år 2027. Hur befolkningsmängden utvecklas framöver påverkas av antalet födda barn, flykting- och anhöriginvandringen samt arbetsmarknadens och universitetets utveckling.

Årets prognos visar på en minskad inflyttning de kommande sju åren. Därefter förväntas inflyttningen stiga igen. Det beror bland annat på att antalet nybörjarstudenter fram till 2021 troligtvis minskar på grund av mindre årskullar i Sverige. Hur flyktingmottagandet utvecklas framöver påverkar också inflyttningen. Tack vare att antalet nybyggda bostäder fortsätter att ligga på en hög nivå förväntas den gynnsamma bostadsmarknaden även ge en positiv effekt på inflyttningen till kommunen.

Den nya befolkningsprognosen räknar också med att födelsetalen stiger under de kommande åren. År 2021 förväntas för första gången fler än 2 000 barn födas under ett år i Linköping.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

År 2027 förväntas antalet Linköpingsbor vara närmare 179 000. Bildbyråbild (ej för vidare spridning).
År 2027 förväntas antalet Linköpingsbor vara närmare 179 000. Bildbyråbild (ej för vidare spridning).
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum