Åre 2019

Goda chanser för Sverige i dagens lagtävling

Dela

Det är något väldigt speciellt med tävlingar där de aktiva ställs man mot man, kvinna mot kvinna. I de alpina grenarna är det oftast ett race mot klockan med mellantider, tidsdifferenser och ackumulerade sluttider. I den alpina lagtävlingen handlar det instället om att komma före sin motståndare i den parallella banan. Inget annat. Det gäller bara att vara först ner. Det är tävlande i sin mest ursprungliga form.

Sverige har goda chanser i dagens lagtävling. Foto: Nisse Schmidt
Sverige har goda chanser i dagens lagtävling. Foto: Nisse Schmidt

Tävlingen får så klart en extra dimension av att det är just en lagtävling, där det är den gemensamma lagprestationen som slutligen räknas. Lagtävlingen körs som en lottad utslagstävling där lagen möter varandra i heat. Just det här att tävla i lag tenderar att locka fram det där lilla extra ur många åkare och lag. Det blir tighta race med massor av action där det inte är avgjort förrän det sista åket har körts. Som åskådare har du en unik möjlighet att se hela racet från start till mål, du kommer nära åkarna, hör stålkanterna greppa om snön och känner tävlingen i hela kroppen så som bara är möjligt när du kommer riktgt nära.

Lagtävlingen tycks vara något som passar det svenska laget lite extra bra, det har blivit medalj i samtliga VM-lagtävlingar hittills. Kanske är det ert stöd som gör skillnaden. Så släpp vad ni har för händerna, vallfärda till Nationalarenan idag klockan16.00. Håll era tummar tills de vitnar, vifta med väl vald flagga, låt lagen känna ert stöd, heja fram ert favoritlag. Det kan bli svenskt på pallen efter dagens tävlingar. Och det vore väl inte så dumt eller hur?

Det finns fortfarande biljetter kvar och glöm inte att att ditt Skistar-liftkort även fungerar som entrébiljett till tävlingarna, fantastiskt eller hur? Och som om inte det var nog så kom ihåg att din biljett till lagtävlingen också fungerar som inträde till SkiStar Invitational med bland annat Ingemar Stenmark, Anja Pärson och Kjetil Andre Aamodt på start som drar igång efter avslutad lagtävling.

Det verkar bli en bra dag i Åre idag också, varmt välkommen!

Lagtävlingen börjar 16.00 och följs av prisutdelning och SkiStar Intivational där stjärnorna från förr tävlar mot varandra. 

 

 

 

 

 

 

Nyckelord

Bilder

Sverige har goda chanser i dagens lagtävling. Foto: Nisse Schmidt
Sverige har goda chanser i dagens lagtävling. Foto: Nisse Schmidt
Ladda ned bild
Svenska laget under världscupfinalen i Åre 2018. Foto: Nisse Schmidt
Svenska laget under världscupfinalen i Åre 2018. Foto: Nisse Schmidt
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum