Umeå kommun

Godkänd detaljplan för idrottshall och besöksanläggning i Stöcke

Dela

Detaljplanen för den planerade idrottsanläggningen i Stöcke har godkänts och förs nu vidare till kommunfullmäktige för antagande. Förutom en ny idrottshall ska den nya byggnaden fungera som en mötesplats och erbjuda lokaler för service och andra typer av aktiviteter.

Idéskiss 3P Arkitektur
Idéskiss 3P Arkitektur

Den lokala gruppen som arbetar med det här projektet har gjort ett bra jobb med att förankra planerna lokalt. Att detaljplanen nu är godkänd är ett viktigt steg för att komma vidare, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Enligt planen kan anläggningen innehålla lokalnära verksamheter som till exempel butiker, café, kontor, gym, bibliotek, apotek, hantverk eller mindre utbildningslokaler. För att säkerställa att byggnaden anpassas till landskapet ska fasaden utformas med i huvudsak röd eller grå kulör samt att tak ska vara i huvudsak svarta i matt- eller blankt material. Byggnaden ska på sikt upplevas som en jordbruksbyggnad i landskapet.

Trafik till idrottshallen

Till den nya anläggningen kommer man från Västersidavägen. Eftersom det i detta skede inte går att exakt beräkna antalet tillkommande fordon bedöms ökningen av antalet motorfordon ligga i spannet 100–300 fordon/dygn på Västersidavägen. Trafikökningen bedöms inte bli lika stor på väg 523, eftersom delar av den biltrafik som i framtiden kommer att gå till den nya anläggningen redan idag går på väg 523.

 Placeringen av den nya besöksanläggningen i ett centralt läge i Stöcke gör att ökningen av biltrafik kan begränsas. Många som bor i Stöcke tränar i Umeå, vilket även det genererar biltrafik längs väg 523, delar av denna trafik är den som i framtiden istället kommer att gå eller cykla till den nya anläggningen, säger Ulrik Berg (M), byggnadsnämndens vice ordförande.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Idéskiss 3P Arkitektur
Idéskiss 3P Arkitektur
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé12.9.2019 14:47:09 CESTPressmeddelande

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum