Universeum

Goeldisapa försvunnen från Universeum

Dela

Under onsdagen försvann en Goeldisapa från Universeum. Sannolikt rör det sig om en stöld och en polisanmälan är upprättad. Goeldisapan är en hotad art och skyddad enligt CITES.

Det var efter lunchtid på onsdagen som djurvårdare på Universeum upptäckte att en Goeldisapa (Callimico goeldii) saknades i regnskogshägnet där den normalt uppehåller sig. Med största sannolikhet rör det sig om en stöld. En polisanmälan är upprättad och berörda myndigheter informeras.

– Det är oerhört sorgligt det som har hänt. Vi gör allt vi kan för att hitta apan och har nära kontakt med polisen och berörda myndigheter för att förhoppningsvis snabbt kunna hitta och få tillbaka djuret vid god hälsa, säger Daniel Roth, ansvarig zoolog på Universeum.

Djuret i fråga är stöldmärkt med chip och skyddat enligt CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Universeum är mycket tacksamma för all hjälp i sökandet efter Goeldisapan. Den som har sett eller hört något misstänkt, på Universeum eller annan plats, ombeds att ringa Polisen på 114 14.

Fakta Goeldisapa

Goeldisapan är en mycket hotad art i det vilda och ingår i ett av Universeum viktigaste bevarandeprojekt. Arten är liten till växten, bara runt 15-20 cm i stående, hukande ställning. Färgteckningen är helsvart.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

031–335 64 00http://www.universeum.se

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Universeum siktar mot rymden med akademi och näringsliv13.9.2019 15:10:00 CESTPressmeddelande

Hoppa på månen, pricka Mars med en rymdfarkost och svischa förbi stjärnor och svarta hål i det digitala planetariet. Imorgon öppnar Rymdresan, Universeums helt nya utställning om människan och rymden. Redan idag offentliggör Universeum ett nytt partnerskap: GKN Aerospace ansluter till vetenskapscentrets satsning på att öka kunskaperna om rymden liksom kännedomen om rymdindustrins betydelse för en hållbar utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum