Universeum

Goeldisapa försvunnen från Universeum

Dela

Under onsdagen försvann en Goeldisapa från Universeum. Sannolikt rör det sig om en stöld och en polisanmälan är upprättad. Goeldisapan är en hotad art och skyddad enligt CITES.

Det var efter lunchtid på onsdagen som djurvårdare på Universeum upptäckte att en Goeldisapa (Callimico goeldii) saknades i regnskogshägnet där den normalt uppehåller sig. Med största sannolikhet rör det sig om en stöld. En polisanmälan är upprättad och berörda myndigheter informeras.

– Det är oerhört sorgligt det som har hänt. Vi gör allt vi kan för att hitta apan och har nära kontakt med polisen och berörda myndigheter för att förhoppningsvis snabbt kunna hitta och få tillbaka djuret vid god hälsa, säger Daniel Roth, ansvarig zoolog på Universeum.

Djuret i fråga är stöldmärkt med chip och skyddat enligt CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Universeum är mycket tacksamma för all hjälp i sökandet efter Goeldisapan. Den som har sett eller hört något misstänkt, på Universeum eller annan plats, ombeds att ringa Polisen på 114 14.

Fakta Goeldisapa

Goeldisapan är en mycket hotad art i det vilda och ingår i ett av Universeum viktigaste bevarandeprojekt. Arten är liten till växten, bara runt 15-20 cm i stående, hukande ställning. Färgteckningen är helsvart.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Peter Wallenberg Jr inviger ny utställning på Universeum – välkommen på pressvisning av The Hub!31.1.2019 09:31:00 CETPressinbjudan

Den 8 februari går startskottet för Universeums kunskapssatsning på digital teknik och innovationskraft då The Hub invigs. En utställning som visar hur ny teknik kan ge verktyg och stärka förmågan att utveckla nya idéer. Utställningen syftar också till att bidra till ett ökat intresse för studier samt arbete inom IT och teknik. I The Hub utforskas den nya teknikens möjligheter och hur tekniska lösningar kan bidra till en hållbar framtid. Utställningen rymmer både tekniklabb och flera så kallade innovationsstationer där bland annat VR, AI och sensorteknik kan upplevas och provas på. Bakom satsningen står Universeum i samarbete med Saab, Ericsson, Chalmers och Göteborgs universitet. The Hubs innehåll har valts och utformats tillsammans med Pepp*. Fredagen den 8 februari kl 09.30 är du varmt välkommen på pressvisning. På plats finns då Peter Wallenberg Jr, ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Carina Halvord, VD på Universeum, Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum