Stockholms stad

Gogol Bordello, Ane Brun och Rigmor Gustafsson - Stockholms Kulturfestivals program är släppt

Dela

Årets Kulturfestivals programbord dignar av bredd med en mix av stora konserter till intima samtal om människan i universum. Vad sägs om punkrockiga och balkanösiga Gogol Bordello, jazz med albumfärska Rigmor Gustafsson, prisbelönta cirkusföreställningen Pelat eller unikt konstprojekt med Choreographies of the Social. Superheta Janice & Grant gör en exklusiv spelning tillsammans och Ane Brun ställer sig på stora scenen och skapar storslagen musik med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Gogol Bordello
Gogol Bordello

Programmet är skräddarsytt för att alla stockholmare och besökare ska få njuta av upplevelser, kultur och festivalstämning i stadens rum till fri entré. Likt förra året kommer Dansbanan att ha olika teman, Norrbro husera familjeområdet och Skeppsbron att vara en oas med mycket mat och musik vid vattnet.

- Festivalens största scen på Gustav Adolfs torg sprakar av energi när punkrockiga balkanbandet Gogol Bordello levererar en efterlängtad Kultufestivaldebut. Energi har även utlovats när Ane Brun möter Radiosymfonikerna i en extravagant konsert. Vi är också glada att presentera Till Monica - Monica Zetterlunds mest älskade sånger som kommer att framföras som det var tänkt, i originalarrangemang för 32 personer i ensemblen, under ledning av Carl Bagge. En alldeles speciell spelning blir det på torsdagen med de två stjärnskotten Janice och Grant som gör en unik konsert tillsammans, säger Philippa Staffas, konstnärlig ledare för Kulturfestivalen.

Skeppsbron bjuder i år på mycket jazz; Rigmor Gustafsson gästar med ny musik, Elena Mindru från Rumänien drabbar samman med jazzviolinisten Adam Baldych från Polen i elektro-influerad jazz och Oddjob kör sin visuella familjeshow om vilda djur, Jazzoo.
På samma scen står finska Tuuletar som beatboxar till folkvisa och vars musik figurerat i Game of Thrones. På festivalen spelar de ihop med Riltons Vänner och på onsdagen kör brassbandet med New Orleans-sound, Apocalyptic Brass Collective, progressiva och ösiga låtar.


Förutom dessa axplock kan publiken njuta av flamenco fusion med Erik Steen, internationell cirkus med bland annat europas mest prisbelönta föreställning Pelat, se film på tema rymden eller uppleva konst där betraktaren blir en del av verket. I Choreographies of the Social, i samarbete med Statens konstråd, presenteras sex konstnärer och konstnärskollektiv med olika installationer, videoverk och performances som belyser det ömsesidiga beroendet mellan människan och individen.

Missa inte heller Danceoke med Cullberg och ÖFA-kollektivet, västafrikanska danser och Skaparverkstan – festivalens skapa- och pysseltält för familjen med Stockholms museer som dukar upp för kreativitet.

Välkommen till Stockholms Kulturfestival. Årets tema är Rymden.


Var:
Stockholms city
När: 13-17 augusti
Hur: Fri entré

Om Kulturfestivalen
Stockholms Kulturfestival är stadens egna årliga kulturfest, som genomförs av Kulturförvaltningen på uppdrag av Stockholms stad. Festivalen bjuder på konserter, dans, samtal, film, barnaktiviteter, konst, musik och mycket mer. 2018 hade festivalen över 1 miljon besök.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gogol Bordello
Gogol Bordello
Ladda ned bild
Ane Brun
Ane Brun
Ladda ned bild
Janice& Grant
Janice& Grant
Ladda ned bild
Grant
Grant
Ladda ned bild
Elena Mindru och Adam Baldych
Elena Mindru och Adam Baldych
Ladda ned bild
Choreographies of the Social - Molly Haslund
Choreographies of the Social - Molly Haslund
Ladda ned bild
Oddjob med Jazoo2
Oddjob med Jazoo2
Ladda ned bild
Rigmor Gustafsson
Rigmor Gustafsson
Ladda ned bild
Monica Zetterlund
Monica Zetterlund
Ladda ned bild
Apocalyptic Brass Collective
Apocalyptic Brass Collective
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum