Livsmedelshandlarna

Gold Plating - ett svenskt självskadebeteende

Dela

Här är något att fundera på! Ett EU-direktiv som samtliga svenska EU-parlamentariker röstade nej till. Bland annat med stöd i denna utredning: https://bit.ly/2GaQ1He

Dock gick det igenom och ska nu bli svensk lag. Vad gör vi då?

1. Riksdagen ger ett tillkännagivande om att vi inte ska genomföra några framtida överimplementeringar utan framöver införa EU-direktiv på miniminivå: https://bit.ly/3oEn9sn

2. Regeringen tillsätter en utredare som kommer fram till att just överimplementering vore bra för att göra livet enklare hos tillsynsmyndigheten som föreslås att bli Konkurrensverket: https://bit.ly/3ehplRW

3. Utredarens förslag underkänns av Konkurrensverket: https://bit.ly/37VPBjE

4. Regeringen väljer att gå vidare med inriktning mot överimplementering - eller gold plating som det också kallas. Förklara gärna för mig hur det kan bli på detta sätt, för jag förstår inte.

Om

Livsmedelshandlarna
Livsmedelshandlarna
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

http://livsmedelshandlarna.se/

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Följ Livsmedelshandlarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Livsmedelshandlarna

Spanska sjukan, Trump och vikten av att handla ensam20.11.2020 15:00:00 CETBlogginlägg

Det är nu hundra år sedan Spanska sjukan och drygt femtio år sedan Hong Kong-influensan. Vad kan vi och Donald Trump lära sig av historien? Mycket intressant artikel från Läkartidningen om detta: https://bit.ly/3fbLPnC Här hittar du Svensk Handels råd hur vi undviker trängsel i samband med Black Friday och jul: https://bit.ly/3nGWv0J Du är mycket välkommen att prenumerera, kommentera och diskutera. Jag ber dig hålla en trevlig ton och diskutera ämnet så att vi får en diskussion som leder framåt. Tack.

Handlarrätt hjälper dig att gå från brott till fällande dom3.11.2020 10:42:04 CETPressmeddelande

Sveriges handlare har blivit vana vid att polisanmälningar inte leder till några konsekvenser för den som begått brott i butiken. Det har även hänt att polisen inte velat ta upp anmälan. Allt detta leder till stor frustration. Därför lanserar nu Livsmedelshandlarna Handlarrätt, en utbildning i sex delar som hjälper dig som blivit utsatt för brott i butik att öka chansen till fällande dom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum