Vänsterpartiet Malmö

Golf trum(p)far barn - V protesterar

Dela

Dagens kommunstyrelsemöte visar med all önskvärd tydlighet vilka prioriteringar Malmös politiska styre gör: Prestigefyllda golftävlingar på annan ort prioriteras över stöd till unga. Vänsterpartiet reagerar med bestörtning.

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)

Kommunstyrelsen behandlade först en ansökan från Mötesplats Otto, en mycket välfungerande verksamhet för ensamkommande barn och unga i Malmö. De ansökte om ett verksamhetsbidrag på 1,7 miljoner, men ansökan avslogs av kommunstyrelsen.

- Det är ofattbart att man inte vill stödja en så viktig verksamhet för en så utsatt grupp i vårt samhälle. Det är människor som lever under näst intill omöjliga förhållanden, med krav på sig som ingen annan ungdom behöver utstå. Den här mötesplatsen är en av få platser där man som ensamkommande kan få stöd och hjälp av personer som varit i samma situation och av professionella. Vi är väldigt ledsna över att kommunstyrelsen inte biföll deras ansökan, säger Emma-Lina Johansson (V), ledamot i kommunstyrelsen.

På nästa dagordningspunkt fanns en ansökan för en golftävling i Svedala, Scandinavian Mixed år 2022. Där beviljade kommunstyrelsen ett bidrag på 2,7 miljoner för arrangemanget.

I beslutsunderlaget som kommunstyrelsen ställde sig bakom finns argument för varför bidrag ska ges. Det första var att "Evenemanget stärker Malmös profil som en levande, inkluderande och engagerande stad och ligger i linje med Malmö stads värdegrund och arbetet med hållbarhetsmålen inom Agenda 2030". Trots att arrangemanget alltså inte genomförs i Malmö. 

Det andra argumentet är att Annika Sörenstam är värd för mästerskapet. Annika Sörenstam som dagarna efter en mobb påhejad av Donald Trump stormade den amerikanska kongressen, hyllade Trumps politik och agerande. 

 - I sin vilja att stödja en golfturnering har nu ett stöd till Trumps politik blivit i linje med Malmö stads värdegrund. Det är skrämmande och Socialdemokraterna borde skämmas för detta beslut!, säger Anders Skans (V), ersättare i kommunstyrelsen.

Vänsterpartiet röstade för bidrag till Mötesplats Otto och mot bidrag till golftävlingen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild
Anders Skans (V)
Anders Skans (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum