Umeå kommun

Golvarbete på Väven i höst

Dela

Under perioden 19 september–27 oktober håller delar av plan 3 stängt på grund av att golvet ska ytbehandlas. Det innebär att plan 3 på Umeå stadsbibliotek har stängt och även Umeå Konsthall. Även konstateljén och konstförrådet. Vävens övriga verksamheter har öppet.

Målet är att erbjuda så mycket som möjligt av bibliotekets normala service och. Men vissa delar av verksamheten kommer att påverkas. Plan 2 och 4 har öppet som vanligt och en del av utbudet flyttas dit. Däremot påverkas inte tidningshallen, utan den är öppen som vanligt eller Kulturreceptionen för exempelvis hämtning av biljetter.

Förändringarna

Medier som lånas på stadsbiblioteket från och med 22 augusti får en lånetid fram till 1 november. Det gäller medier som i vanliga fall har fyra veckors lånetid. Böckerna går att lämna tidigare, men du hjälper till genom att behålla böckerna hela perioden. 

Grupprummen

Stadsbibliotekets populära grupprum påverkas av golvvården. De kommer inte vara tillgängliga eller bokningsbara under perioden.

Avisering, nya böcker och reservationer

De hyllor där aviserade medier hämtas flyttas till plan 2 och även hyllorna för nya böcker. Medier från plan 3 som lämnas tillbaka kommer att finnas tillgängliga i hyllor på plan 2. 

Personalen kommer att ha mycket begränsad eller ingen tillgång till medier som finns på plan 3. Medier som reserveras därifrån kommer därför att dröja.

Flyttade datorer

Datorerna i datasalen Bygg och på faktaavdelningen går inte att komma åt. Det kommer i stället att finnas extra datorer i entrén på plan 3 samt på plan 2. 

Mer information

För frågor kring golvarbetet och de tillfälliga förändringarna finner du på www.minabibliotek.se. Undrar du över något, kan du prata med personalen på stadsbiblioteket, mejla eller ringa. 

Kontaktperson

Åsa Grenholm
enhetschef
090-16 33 48
070-622 00 07
asa.grenholm@umea.se

Nyckelord

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum