Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Google kommer till Norrköping – för att ge gratis utbildning

Dela

Google tar utbildningskonceptet Digitalakademin ut i Sverige. Nästa stopp: Norrköping.

För att bidra till att fler personer får den digitala kompetens som morgondagens arbetsmarknad efterfrågar, tar Google, Arbetsförmedlingen och Almi i samarbete med Östsvenska Handelskammaren och Norrköpings kommun nu nästa steg i utbildningskonceptet Digitalakademin: En Sverigeturné i syfte att utbilda personer runt om i landet i digitala färdigheter. Den 16-18 april kommer Digitalakademin till Norrköping där en stor lastbilstrailer kommer att ställas upp på Gamla torget där utbildningarna genomförs.

– Sverige står inför en omställning som innebär stora möjligheter på arbetsmarknaden, men också en utmaning där olika samhällsaktörer måste arbeta tillsammans i initiativ som utrustar människor med de färdigheter som kommer att efterfrågas i allt högre grad framöver. Efter en rad framgångsrika satsningar med Digitalakademin under de senaste åren ser vi fram emot att nu ta nästa steg med vår Sverigeturné, och utbilda Norrköpingsbor och andra runt om i landet i digital kompetens, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Utbildningarna som genomförs i Norrköping är inom Digital Marknadsföring (Webbanalys, Sociala Medier, Sökmotormarknadsföring etc.) och Säkerhet & Integritet. Redan nu går det att läsa om och föranmäla sig till alla kurserna på https://events.withgoogle.com/digitalakademin-on-tour-2019/norrkping/#content

– Det är kul och spännande att Google kommer till Norrköping. Det här året innehåller kommunens alla uppdragsplaner ordet digitalisering så timingen är perfekt. Digitalisering är ett område som går fort framåt och alla kan lära sig mer oavsett vilken nivå man är på, säger Reidar Svedahl, Kommunalråd med ansvar för näringsliv.

Google Digitalakademin startade 2015, ett initiativ för att erbjuda kostnadsfri utbildning för ökad digital kompetens till personer som vill stärka sina digitala färdigheter, dit Almi och Arbetsförmedlingen även anslutit sig som samarbetspartners. I dag har Google utbildat 5 miljoner européer och den svenska satsningen på Digitalakademin har bidragit till att fler än 35 000 personer utvecklat sin digitala kompetens.

– Synlighet på nätet är idag en absolut nödvändighet för många företagare. Genom Digitalakademin har företagare fått en unik möjlighet att utbilda sig och öka kompetensen inom digital marknadsföring. Samarbetet med Google kring Digitalakademin har varit mycket framgångsrikt och gjort det möjligt för tusentals företagare att öka sin konkurrenskraft genom bättre synlighet på nätet, säger Mats Philipsson, vd Almi Östergötland.

– Digital kompetens är otroligt viktigt för att hålla sig attraktiv på arbetsmarknaden och vi hoppas att många Norrköpingsbor tar chansen att vässa sina kunskaper genom att ta en kurs på Digitalakademin, säger Erik Sandström, ansvarig för digital utveckling på Arbetsförmedlingen.

Under Sverigeturnén stannar Digitalakademin på följande orter: Östersund, Gävle, Stockholm, Botkyrka, Norrköping (16-18 april), Göteborg, Malmö samt Helsingborg.

Öppettider och plats

Digitalakademin kommer att stanna på Gamla torget i Norrköping. Läs här för öppettider och mer information.

Kontaktpersoner:
Reidar Svedahl
Titel: Kommunalråd (L)
Telefon: 0706-43 83 33

Joakim Larsson
Titel: Kommunikationschef på Google
E-post: joakimlarsson@google.com

_________________________________________________________

Avsändare: Andreas Schander, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum