EVRY

Google och EVRY ingår strategiskt partnerskap för att öka användningen av offentliga molntjänster i Norden

Dela

(Stockholm, 26 September 2016) Google och EVRY har tecknat ett avtal om långsiktigt samarbete för att fånga tillväxtpotentialen inom marknaden för molnlösningar i Norden. Kunder kan dra nytta av partnerskapet genom att få tillgång till Googles lösningar i världsklass och EVRYs starka kompetens att hjälpa kunder att lyckas i sin digitala transformation.

Partnerskapet omfattar ett brett spektrum av lösningar i världsklass, inklusive Google for Work, Google for Education samt Googles välkända Cloud Platform. EVRY får tillgång till beprövad metodik, omfattande support och exklusiv utbildning.

"Vi är på en mycket spännande resa som ska omvandla EVRY till en ännu mer offensiv spelare som kan leverera mycket värdefulla lösningar till våra kunder. Ambitionen är att dra nytta av vår djupa och omfattande erfarenhet inom området infrastruktur och kombinera det med molntjänster i världsklass från Google. Detta, i kombination med vår djupa branschkunskap och tekniska kompetens inom EVRY Cloud Services, ger kunder möjlighet att snabbt förflytta sina verksamheter till innovativa molnmiljöer ", säger koncernchef Björn Ivroth på EVRY.

"Vi är glada över att ha tecknat detta partnerskap med EVRY. Vi tror att deras starka marknadsposition i Norden kommer att ge kunderna möjlighet att på ett effektivt sätt expandera sin verksamhet genom att kombinera EVRYs kompetens och skicklighet med Googles breda portfölj med molnlösningar. Vi vill vara en möjliggörare när det gäller att transformera företag och organisationer till helt digitala verksamheter ", säger Eric Haddad, VD Google for Work, EMEA på Google.

Genom partnerskapet kommer EVRY att leverera lösningar som Google for Work, som omfattar samarbetsverktygen Gmail, Google Drive, Google Calendar och Hangouts och produktivitetsverktyg som Google Docs, Google Sheets och Google Slides. Utöver detta kommer EVRY leverera de kostnadsfria produktivitetsverktygen för klassrummet, Google for Education, som gör det möjligt för skolor och andra utbildningsinstitutioner att använda samma tjänster. EVRY kommer också att leverera Google Cloud Platform och hjälpa kunder att utnyttja alla fördelar från molntjänster och andra infrastrukturtjänster upp till plattforms- och DevOps-tjänster.

"Lanseringen av partnerskapet med Google bidrar till att expandera EVRYs breda utbud av erbjudanden. Vi tycker att det är vår skyldighet att kunna erbjuda alla ledande tekniker för att våra kunder, där vi sedan kan välja den bästa matchningen för varje unik kund. EVRY kommer att kunna transformera kunder från deras nuvarande miljöer till nya Google-erbjudanden. Vi kan bidra med den nödvändiga tekniska och operativa erfarenheten i kombination med vår förmåga att genomföra den nödvändiga transformationen samt erbjuda utbildningar ", säger EVP Tuomo Louhivuori på EVRY Cloud Services.

Flexibel och konkurrenskraftig situation

Genom att använda molnlösningar kan nordiska företag att stärka sin konkurrenskraft. Molninfrastruktur kan hjälpa företag att bedriva sin verksamhet på ett mer flexibelt och effektivt sätt. Med nya molnbaserade verktyg kan organisationen förbättra samarbeten, förenkla sina processer, minska tidsåtgången för att hantera IT och oroa sig mindre över driftstopp. Dessa fördelar, tillsammans med potentiellt stora kostnadsbesparingar, tillåter företag att fokusera mer på innovation och affärsutveckling och hur man kan utnyttja dessa nya plattformar flexibelt.

EVRY ambition är att stödja kunder med mer teknisk innovation som möjliggör lönsam tillväxt och optimerar deras kundrelationer. Samtidigt vill EVRY minska komplexiteten och öka användningen av komponenter som är branschstandard i kundernas infrastruktur, så att de har en mer konkurrenskraftig och flexibel inställning till förändrade marknadsförhållanden.

Evry vill vara en given och pålitlig partner som förstår kundernas marknad, kultur och affärsmodell likaväl som det tekniska sammanhang de verkar i. 

Användning av molnmiljöer kommer att öka med mer än 17 procent år 2016, och tillväxten kommer sannolikt att fortsätta under de kommande åren enligt IDC. Inom vissa områden som publika molninfrastrukturtjänster, är tillväxten betydligt snabbare. För att lyckas i den digitala transformationen kommer kunderna att leta efter en pålitlig partner med kapacitet att omvandla traditionell IT till molnbaserade lösningar.

Om Google

Google är ett globalt IT-företag med huvudkontor i Mountain View, Kalifornien. Med en mission att organisera världens information och göra den allmänt tillgänglig och användbar, är Google kända för att flytta gränser och omdefiniera vad som är möjligt – sätter upp stora, djärva mål att gynna mänskligheten. Google är stolta över sin lekfulla kultur och strävar efter att föra innovation, snabbhet och flexibilitet till sina kunder. Google har en av världens största bemanningar inom teknik arbetskraft med sina 60.000 anställda. Den årliga intäkten var något under 75 miljarder dollar år 2015.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum