Norrköpings kommun

Gör din röst hörd för fortsatt stark demokrati

Dela

Norrköping, Linköping och Motala gör nu gemensam sak för att uppmärksamma Konferensen om Europas framtid. På den digitala plattformen har allmänheten möjlighet att dela med sig av sina idéer och lämna förslag.

– Konferensen handlar om medborgarnas synpunkter och behov, och det är ett sätt för oss att föra dialog om EU, direkt med EU. De vill höra vad Sveriges invånare vill att de ska satsa på framåt, vad vi ska ha EU till, säger Maria Sayeler Behnam (S), kommunfullmäktiges ordförande i Norrköpings kommun.

Konferensen om Europas framtid, som pågår under 2021 och 2022, är ett unikt tillfälle för alla EU-medborgare att göra sig hörda. Alla EU-medborgare i alla delar av unionen kan delta och unga ges en central roll i utformningen av EU:s framtid. Genom den digitala plattformen kan medborgarna dela med sig av sina idéer och lämna förslag online. Förslagen kommer sedan att analyseras och publiceras under hela konferensen.

Det går att lämna in förslag och idéer inom ämnena:

  • Klimat och miljö
  • Hälsa
  • Ekonomi
  • Digitalisering
  • Demokrati
  • Värden och rättigheter, rättsstatsprincipen, säkerhet
  • EU i världen
  • Migration
  • Utbildning, kultur och ungdomsfrågor

– Jag vill passa på att uppmana Norrköpings invånare att registrera aktiviteter på plattformen, att sätta igång dialogen. Ju fler desto bättre. Nu ska vi prata EU!, säger Maria Sayeler Behnam.

Här kan du läsa mer om konferensen och själv enagera dig

Kontakt
Sara Meyer
Titel: utvecklingsstrateg, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 12 99
____________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09  00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum