Lidl Sverige

Gör hållbara val i midsommar

Dela
Nu närmar sig midsommarhelgen och denna högtid firar vi gärna med en klassisk högtidsbuffé. Sill, färskpotatis och kokt ägg är bara några av de favoriter som återfinns på det uppdukade midsommarbordet. Inför högtiden vill Lidl Sverige göra det enkelt för kunderna att välja hållbart i midsommar – utan att det kostar skjortan.

Inför midsommarfirandet krävs det många förberedelser, inte minst när det kommer till val av mat på det uppdukade bordet. Men firandet innebär även del konsumtion som påverkar klimatet. För att minimera påverkan från kundernas inköp vill Lidl Sverige göra det enkelt att välja hållbart inför midsommarhelgen: hos Lidl Sverige är till exempel all sill från egna varumärken MSC-certifierad och alla ägg som säljs kommer från frigående höns.

-När vi köper in råvaror arbetar vi på Lidl Sverige aktivt för att minska klimatpåverkan. Detta gör vi bland annat med hjälp av våra råvarupolicyer och krav på leverantörer. När det gäller våra egna varumärken har vi koll på hela kedjan: från fisket och odlingen till butikshyllorna. Jag vill därför tipsa om att prova våra egna varumärken som håller vårt löfte om högsta kvalitet till bästa pris, där kvalitet för oss även handlar om att se till hållbarhetsaspekterna. Ett enkelt val inför midsommarhelgen är att exempelvis leta efter hållbarhetsmärkta produkter som MSC-certifierad fisk, ekologiska mejeriprodukter och färska grönsaker. Att inte köpa allt för stora mängder och bjuda på restfest är också ett tips för att minska sitt matsvinn, säger Caroline Kjerstadius, Hållbarhetschef på Lidl Sverige.

Lidl Sverige är transparenta med vilka kriterier och mål för inköp som dagligen styr den operativa verksamheten. Råvarupolicyn innebär bland annat att alla ägg som säljs i Lidls butiker, även som ingrediens i egna märkesvaror, kommer från frigående höns eller från ekologisk produktion. Lidl Sverige arbetar även löpande utifrån policyn att i huvudsak sälja MSC och ASC-certifierad fisk. MSC-certifiering används för vildfångad fisk och ASC för odlad fisk.

Lidls råvarupolicyer finns att läsa på Lidl.se.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum