Jönköpings kommun

Göran Isberg ser slutet på direktörsuppdraget

Dela

Under våren 2023 avslutar Göran Isberg sitt uppdrag som utbildningsdirektör. Ett uppdrag som börjande hösten 2014 i Jönköpings kommun.

- Jag är i 67 år i september nästa år och för mig är det nu rätt tid att lämna över stafettpinnen, säger han.

Utbildningsförvaltningens alla olika verksamheter har genomgående visat på mycket bra resultat jämfört med kommuner i liknande storlek.

- Vi har ofta varit ”bäst i klassen”. Våra verksamheter har mycket kompetenta medarbetare som genom sitt kunnande och engagemang visat vägen till våra fina resultat, säger Göran Isberg.

Växande verksamheter

Under perioden har också utbildningsförvaltningens verksamheter vuxit vilket har medfört förändringar och utveckling av organisation, styrning och ledning. Antalet barn, elever och deltagare har ständigt ökat i takt med att Jönköpings kommuns invånarantal vuxit.

- Det har också funnits en politisk riktning och sammanhållning som skapat goda förutsättningar för våra verksamheter, säger Göran Isberg, som även vill lyfta fram god samverkan med fackliga företrädare.

En turbulent omvärld har också medfört utmaningar som ställt stora krav på chefer, lärare och elever. Både flyktingkrisen 2015-2016 och åren med pandemi klarades av genom engagemang och god samverkan på alla nivåer. Även nuvarande flyktingsituation, med anledning av kriget i Ukraina, påverkar verksamheten.

- Vi har haft händelser som inte kan hanteras genom fastställda rutiner eller riktlinjer. Då krävs en organisation med hög kompetens och kreativitet. Det har funnits hos förvaltningens samtliga medarbetare. Jag är stolt över det arbete som vi tillsammans i utbildningsförvaltningen åstadkommit under min tid som utbildningsdirektör, säger Göran Isberg.

"Gedigen grund att stå på"

Andreas Persson (S), är kommunalråd i Jönköpings kommun och ansvarig för utbildningsfrågor.

- Göran Isberg har stått för ett tryggt och framåtriktat ledarskap som utbildningsdirektör där omvärlden ställt oss inför stora utmaningar. I Jönköpings kommun har vi fina skolresultat och en gedigen grund att stå på i det kommande arbetet för en god och likvärdig skola, säger han.

Jönköpings kommun kommer nu att påbörja en rekryteringsprocess för att så småningom utse en ersättare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 144 699 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum