Umeå kommun

Göran Lagervalls Pedagogstipendium till Eva Nilsson på Kulturskolan

Dela

Vid Kungl. Musikaliska akademiens högtidssammankomst måndag 25 november tilldelades Kulturskolans Eva Nilsson Göran Lagervalls Pedagogstipendium. Eva får stipendiet för sina insatser inom Suzukiundervisningen och sitt stora engagemang för elever och medarbetare.

Eva Nilsson
Eva Nilsson

Eva Nilsson har varit anställd i Umeå sedan 1976 och inspirerat såväl elever, föräldrar och pedagoger under lång tid.

– Det känns fantastiskt roligt att Eva blir uppmärksammad nationellt på det här sättet. Hon är en mycket uppskattad medarbetare och pedagog som har fostrat många fina musiker under lång tid här på Kulturskolan. Eftersom Eva har arbetat under lång tid kan vi till exempel se i amatörorkestern Umeå Musiksällskap att hon har stor lokal påverkan, då violastämman består av 15 violaster som får turas om vid konserterna då inte hela stämman får plats. Detta är något att hylla i sig! säger Camilla Freedman, enhetschef.

Stipendiet på 25 000 kr delades ut av prinsessan Christina Fru Magnuson.

Motivering

"För hennes insatser vid uppbyggnaden av Suzukiundervisningen på Umeå Musikskola, numera Kulturskola, där hon har inspirerat såväl elever som föräldrar och pedagoger. Hon är en skicklig musiker och framstående pedagog som står med ena foten i den internationella Suzukirörelsen och med den andra i den lokala. Hon har fostrat många fina musiker, gett dem djupa kunskaper och vana vid gehörsspel som låter dem bekvämt färdas över genregränserna."

Om Göran Lagervalls Pedagogstipendier

Stipendierna utdelas årligen vid akademiens högtidssammankomst "för betydelsefulla insatser inom det musikpedagogiska området och med särskild hänsyn tagen till utveckling och förnyelse av såväl den obligatoriska som den frivilliga musikundervisningen bland barn och ungdom".

Mer information:

Camilla Freedman
enhetschef Kulturskolan
070-54 88 215
camilla.freedman@umea.se 

Eva Nilsson
musiklärare Kulturskolan och stipendiat
070-217 80 37
eva.nilsson.musik@umea.se

Agneta Högstadius
producent Kulturskolan
070-520 59 97
agneta.hogstadius@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum