Göteborg & Co AB

Göteborg & Co lanserar internationell webb för hållbar turism

Dela

Göteborg & Co lanserar nu 101sustainableideas.com för att lyfta idéer som gynnar en mer hållbar turism. Webbsidan listar 101 kreativa och innovativa idéer från hela världen som inspirerar och bidrar till att förbättra turismen globalt. Alla kan nominera en idé eller ett initiativ till sidan och tanken är att listan ska växa och bli en plats att hämta både inspiration och kunskap.

Göteborg har blivit utsedd till världens mest hållbara destination fyra år i rad av Global Destination Sustainability Index. Destinationen har även blivit utsedd av EU-kommissionen som Europas huvudstad för smart turism 2020 för sitt arbete inom hållbarhet, digitalisering, tillgänglighet, kulturarv och kreativitet. Priset syftar till att öka medvetenheten och stärka Europas profil som en smart turistdestination.

Webbsidan 101sustainableideas.com är en del i Göteborgs arbete med smart turism och att dela med sig av andra aktörer och destinationers smarta arbete.

- Att vara Europas huvudstad för smart turism handlar inte bara om att jobba och dela med sig av sitt eget arbete. Det handlar även om att inspirera och visa på andra lyckade exempel som leder till en förändring i hur vi ser på turism. Dessa 101 idéer är en fantastisk plattform att göra just detta, säger Helena Lindqvist, projektledare på Göteborg & Co.

Listan på 101 idéer har satts samman av Göteborg & Co i samarbete med Group NAO under 2020 och innehåller kreativa och innovativa idéer från entreprenörer, företagare och andra aktörer inom besöksnäringen.

Majoriteten av idéerna har sitt ursprung i urbana miljöer och stadsliv och har kopplats till en eller flera av FN:s globala mål för 2030.

Syftet med webbsidan är att skapa en medvetenhet och uppmana till att fler initiativ görs för en mer hållbar turism. Att det är just 101 idéer är bara en början, vem som helst kan nominera en idé och listan är till för att växa.

 - Vi vill inte stanna här. Dessa 101 idéer är bara en start, alla kan nominera en idé eller ett initiativ till listan. Vi hoppas på att kunna engagera många i att nominera idéer och att hjälpa besöksnäringens tillväxt för framtiden, säger Helena Lindqvist.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

LiveLabbet är här – en experimentell nyhet i Vetenskapsfestivalens skolprogram4.3.2021 10:51:11 CETPressmeddelande

Årets skolprogram bjuder på vetenskapsshower online i nya LiveLabbet. Den 12–14 april får grundskoleklasser chansen att laborera i interaktiva livesända shower med Universeum, AstraZeneca, Nobel Prize Organization och Tom Tits Experiment. Programledare är Leila Trulsen känd från SVT och UR. Vetenskapsfestivalen i Göteborg hålls för 25:e gången och pågår 12–18 april.

GFF och SvFF lockar kvinnliga fotbollsdomare i ny digital kampanj15.2.2021 07:24:25 CETPressmeddelande

Göteborgs Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet satsar på att få fler tjejer och kvinnor att utbilda sig till fotbollsdomare. Med sin satsning Plus 10 000 visar förbunden på allvar att jämställdhetsfrågan är en fråga som prioriteras. I samband med UEFA Women´s Champions League Final som går av stapeln på Gamla Ullevi den 16 maj passar de på att locka fler kvinnliga domare genom en digital kampanj i framför allt sociala medier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum