Göteborg & Co AB

Göteborg lyser upp i vintermörkret

Dela

Nu tänds vinterljusen i Göteborg. Från 6 november och en bit in i februari kan göteborgare och tillfälliga besökare njuta av stämningsfull belysning runt om i staden.

Det röda hjärtat vid Brunnsparken tänds på nytt i år. Foto: Happy Visuals/Göteborg&Co
Det röda hjärtat vid Brunnsparken tänds på nytt i år. Foto: Happy Visuals/Göteborg&Co

Tusentals ljus kommer tändas upp i Göteborg på fredagen den 6 november, däribland det stora röda hjärtat vid Lejontrappan som blev väldigt populärt förra året. I mitten av november kommer också Lisebergs stora julgran att tändas.

– Det känns extra viktigt att lysa upp Göteborg i år och det känns bra att kunna starta tidigare än vanligt. Ljus gör att vi mår bra och det skapar trygghet i staden. Något som märks i dialogen vi haft med medborgare och aktörer, säger Madeleine Rexius, koordinator på Göteborg & Co för Julstaden.

Denna vinter kommer ljusen att lysa ända till den 21 februari. Det blir många bekanta ljussättningar från tidigare år, men också en och annan nyhet. Till exempel på Järntorget där körsbärsträden kommer lysas upp. Senare vid första advent börjar Julstaden med nytt och spännande program.

– Utöver att belysa stan, jobbar vi för fullt med att kunna bjuda göteborgarna på en fin och säker Julstad i år, givetvis utifrån de råd och rekommendationer som staden och Folkhälsomyndigheten gett. Mer info kommer inom kort men att det blir mycket ljus och temat kommer vara hjärta kan vi avslöja redan nu, säger Jennie Heidenfors, projektchef på Göteborg & Co.

Vinterbelysningen från 6 november:

  • Körsbärsträden – Park- och naturförvaltningen
  • Hjärtat i Brunnsparken – Innerstaden
  • Södra Vägen – Avenyföreningen
  • 40 träd på Avenyn – Göteborg & Co
  • 7 broar i innerstaden – Göteborg & Co
  • Gator i Innerstaden – Innerstaden

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Det röda hjärtat vid Brunnsparken tänds på nytt i år. Foto: Happy Visuals/Göteborg&Co
Det röda hjärtat vid Brunnsparken tänds på nytt i år. Foto: Happy Visuals/Göteborg&Co
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Imorgon öppnar bokningen för Göteborgs Kulturkalas9.8.2021 12:04:33 CEST | Pressmeddelande

Imorgon tisdag, den 10 augusti klockan 10 öppnar bokningen av årets programpunkter på Göteborgs Kulturkalas, 20–22 augusti. Säkra dig en plats på just din favoritprogrampunkt. Missa inte årets nyhet Kulturpresenten, utomhusbion på Götaplatsen, teaterföreställning, barn- och ungdomsaktiviteter i Kviberg och allt annat som händer på 70 platser i hela Göteborg. Kolla in programmet och boka en plats på goteborgskulturkalas.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum