Business Region Göteborg AB

Göteborg prisat som framtidsstad på MIPIM

Dela

Göteborg utsågs till en av Europas mest framträdande framtidsstäder av Financial Times FDI Magazine, som vart annat år listar Europas framtidsstäder och regioner på fastighetsmässa MIPIM i Cannes.

- Det här är ett kvitto på att Göteborgsregionen är en av Europas hetaste tillväxtregioner just nu, säger Patrik Andersson, vd på Business Region Göteborg, som under tisdagen mottog utmärkelsen på plats i Cannes.

Göteborg prisades i totalt fyra kategorier och rankas bland annat som tvåa i kategorin ”connectivity”.
- Det visar på mångsidigheten och bredden vi kan erbjuda i Göteborg. Vi är en av Europas mest uppkopplade regioner, vi har en hög kompetensnivå och en god livsmiljö, säger Andreas Göthberg, ansvarig för Businessregion Göteborgs internationella investeringsarbete.

Fakta om Europas framtidsstäder och regioner
FDI European Cities & Regions delas ut av Financial Times specialmagasin FDI Magazine, som fokuserar på internationella investeringar. Priser delas ut i flera kategorier och på 2018 års prisceremoni tilldelades Göteborg följande priser:
Top 10 Mid-Sized European Cities of the Future (plats 6)
Top 10 Mid-Sized European Cities - Connectivity (plats 2)
Top 10 Mid-Sized European Cities - Economic Potential (plats 10)
Top 10 Mid-Sized European Cities - Human Capital and Lifestyle (plats 10)

Kontakter

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Östra Hamngatan 5
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Hur står sig Göteborgsregionens företag inom AR/VR?15.2.2019 10:47:25 CETPressmeddelande

Business Region Göteborg har tillsammans med Visual Arena har gjort en kartläggning av företagen som arbetar inom augmented reality och virtual reality i Göteborgsregionen. Rapportstudien visar att vi har ett kluster av över 100 företag som är verksamma inom AR/VR och drivande industrier är Life Science, Automotive & Engineering. I studien beskrivs ekosystemet och de senaste trenderna inom detta område.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum