Clarion Hotel Post

Göteborg tippas som vinnare av nordisk mattävling

Dela

Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Nu är jakten igång för att hitta länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Vinnaren av Local EAT Award koras i juni och får 100 000 kronor.

- Local EAT Award letar efter de som vågar agera. Det råder stor oro kring frågor kopplade till mat och hälsa. Vi vill hjälpa till att finna genomförbara lösningar och få den här typen av frågor att bli en större och mer betydelsefull del av vår vardag, säger Fredrik Blomberg VD på Clarion Hotel Post.

Local EAT Award söker Skandinaviens främsta matentreprenörer och korar den bästa idén inom mat, hälsa och hållbarhet. Vinnaren får 100 000 kronor, ett mentormöte med Petter A. Stordalen och deltagande på EAT Stockholm Food Forum 13-14 juni. Bakom tävlingen står Nordic Choice Hotels, Företagarna, NHO och EAT Initiativs.

- Världen förändras snabbare än någonsin vilket utmanar traditionella verksamheter och skapar nya behov. Det har därför aldrig varit viktigare att uppmuntra och hitta superkrafterna som kan tackla de nya utmaningarna. Local EAT Award är Nordic Choice Hotels bidrag till att ge hungriga entreprenörer de bästa förutsättningarna för att nå ut med sina lösningar kring mat, hälsa och hållbarhet, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice Hotels.

På EAT Stockholm Food Forum får de nationella vinnarna möjlighet att knyta kontakt med de viktigaste globala nyckelpersonerna i matbranschen samt få värdefulla inspel till sin verksamhet.

- EAT:s arbete handlar om att främja ny tvärvetenskaplig forskning om sammanhangen mellan mat, hälsa och miljö, och omsätta kunskap i praktik – genom politikutveckling och näringslivsutveckling, samt medvetenhet kring riktiga val av mat för oss som konsumenter. Tallriken är inte bara vägen till hållbar utveckling, ett stabilt klimat och förbättra vår kollektiva hälsa, det är också nyckeln till morgondagens affärsmöjligheter, något Local EAT Award är ett fantastiskt exempel på, säger Gunhild Stordalen grundare av EAT Initiative.

Local EAT Award startade den 30 mars och pågår fram till den 6:e maj. I första omgången koras fem regionala vinnare i Sverige och fem i Norge. I omgång två utses en nationell vinnare bland dessa och de två bidragen representerar sina respektive länder på finalen under EAT Stockholm Food Forum den 13-14 juni. Där koras huvudvinnaren av Local EAT Award som får 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter Stordalen med syfte att ge den vinnande verksamheten ökade möjligheter att växa.

- Företagarna vill med vårt arbete med Local EAT Award lyfta fram och hylla företagande hjältar som hittar innovativa och smarta lösningar för en hållbar framtid, säger Eva Cooper, regionchef Företagarna.

Local EAT Awards jury består av Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen, Företagarnas administrativa chef Kristina Kaup Elford och EAT:s Science Director Line Gordon.

Mer information om tävlingen, kriterierna och priset på www.eatforum.org.

För mer information kontakta:

Fredrik Blomberg, VD på Clarion Hotel Post, tfn: 072-205 10 22 
Kenneth Hultgren, projektledare Local EAT Award Sverige, tfn: 070-695 85 90
Eva Cooper, regionchef på Företagarna, tfn: 070-810 17 83

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Nyckelord

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38Pressmeddelande

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum