Göteborg & Co AB

Göteborg undertecknar Glasgow-deklarationen om klimatåtgärder

Dela

Den 4 november och i samband med COP26 som pågår i Storbritannien offentliggörs “The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism”. Göteborg är en av undertecknarna som förbinder sig att påskynda klimatåtgärder för att minska den globala turismens utsläpp med minst hälften under det kommande decenniet och nå netto nollutsläpp så snart som möjligt före 2050.

Bild: Peter Kvarnström
Bild: Peter Kvarnström

− Göteborg har precis utsetts till mest hållbara destination i världen för femte gången i rad och det är en självklarhet att vi ska vara med och underteckna Glasgow-deklarationen. Aktörer inom besöksnäringen i Göteborgsregionen arbetar löpande med målet att vara en hållbar destination redan 2030. Med deklarationen kan vi addera konkreta åtgärder på en global nivå, tillsammans med andra destinationer och organisationer, säger Peter Grönberg, VD Göteborg & Co.

Glasgow-deklarationen har tagits fram av United Nation World Tourism Organisation (UNWTO) i samarbete med över 30 organisationer. Varje undertecknare åtar sig att leverera en konkret klimathandlingsplan, eller uppdaterad plan, inom 12 månader efter undertecknandet. Planerna kommer att anpassas till de föreslagna vägarna för mätning, utsläppsminskning, regenerering, samarbete och finansiering som kommer att påskynda turismens förmåga att omvandla.

Som undertecknare ska organisationer rapportera framsteg mot delmål och långsiktiga mål, såväl som löpande åtgärder.

− Att skriva under Glasgow-deklarationen är både ett statement och ett åtagande om att agera i klimatkrisen. Deklarationen ger oss ytterligare förutsättningar för att samarbeta med framsynta destinationer för att hitta och dela smarta klimatlösningar. Turismen liksom klimatkrisen är global och besöksnäringen kommer påverkas hårt om vi inte agerar och det kräver både egna och gemensamma insatser för att minska utsläpp och återuppbygga naturens system, säger Katarina Thorstensson, hållbarhetsstrateg på Göteborg & Co.

Mer information om Glasgow-deklaration om klimatåtgärder inom turism.

Kontakter

Bilder

Bild: Peter Kvarnström
Bild: Peter Kvarnström
Ladda ned bild

Dokument

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

P3 Guld återvänder till Göteborg med nya priskategorier28.11.2022 08:49:54 CET | Pressmeddelande

Fredagen den 27 januari återvänder P3 Guld till Göteborg och Partille arena för att prisa den bästa svenska musiken från det senaste året. Denna gång leder P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon musikfesten som 2023 presenterar helt nya priskategorier så som P3 Ikon och Årets album. På scen står Zara Larsson, Thomas Stenström, Viagra Boys, Hooja, Cleo, Olivia Lobato, Deportees & Sarah Klang.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum