Clarion Hotel Post

Göteborgare vinnare i nordisk hotellkocktävling

Dela

Med start 2015 arrangerar Nordic Choice Hotels en årlig tävling bland hotellkoncernens kockar i Norden. Syftet är att inspirera till nya rätter baserade på de bästa råvarorna hanterade av varsamma kockhänder.

- Årets vinnare visar upp ett fantastiskt handlag, och en otrolig kreativitet som inte bara bjuder gästerna på en underbar matupplevelse utan som också inspirerar andra kockar. Karl har ett helhetstänk kring mat, hälsa och hållbarhet som vi ser hos de allra bästa kockarna. Det ska bli väldigt kul att få se världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet smaka på hans mat på EAT Stockholm Food Forum i juni, säger tävlingschefen och Nordic Choice Hotels Head of Food & Beverage Magnus Leidstedt.

Karls Bundgaard vann med rätten ”Sotad torskrygg, variation på svartrot, rostad blomkål&fänkål, dillemulsion och fiskconsommé”.

Västkusten dominerade åretstävling där Mattias Nordevik på Stenungsbaden Yacht Club tog hem en hedrande andraplats och Nick Robbins på Clarion Hotel Post tredjeplatsen. Vinnarrätten kommer nu serveras till deltagarna på Stockholm EAT Stockholm Food Forum den 14 juni. Konferensen samlar världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet från vetenskapen, näringslivet och politiken. Förutom äran för Karl Bundgaard att laga maten och servera den till deltagarna så vinner han också en inspirationsresa.

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Nyckelord

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38Pressmeddelande

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum