Samtrans Omsorgsresor

Göteborgs Buss får utökat förtroende av Västtrafik

Dela

Efter avslutad upphandling står det nu klart att Göteborgs Buss, som är en del av Samtrans Omsorgsresor och Nobina, får förnyat och utökat förtroende att utföra serviceresor åt Västtrafik från och med den 19 juni nästa år. Avtalet omfattar 75 specialfordon och är värt 268 miljoner kronor över avtalstiden på fyra år.

Göteborgs Buss, en del av Samtrans Omsorgsresor och Nobina.
Göteborgs Buss, en del av Samtrans Omsorgsresor och Nobina.

Uppdraget innefattar färdtjänst, sjukresor, dagvårdsresor och omsorgsresor. Avtalet innebär höga krav på punktliga resor och goda kunskaper om resenärernas varierande behov. Resorna kommer att köras av förare som har olika former av omsorgsresor som sitt enda uppdrag. På så sätt kommer fler förare att bli specialister på den omsorgskrävande trafik som utförs.

Trafiken kommer till stor del att utföras med helt nya fordon. För att garantera en hög punktlighet kommer dessutom reservfordon att finnas tillgängliga under krävande tidpunkter.

-Jag är stolt över att Göteborgs Buss nu får möjlighet att erbjuda trygga resor till fler som av olika anledningar inte kan resa med den allmänna kollektivtrafiken. Vi har ett stort och viktigt uppdrag att med omsorg och kvalitet bidra till ökad delaktighet för våra resenärer, säger Peter Olsson, vd för Göteborgs Buss.

Fakta

Göteborgs buss förvärvades av Nobina i december 2020. Göteborgs Buss inriktar sig i huvudsak på färdtjänst, sjukresor och skolskjuts och har en stark position i regionen, tillsammans med lokal kompetens och ett gediget kvalitetsarbete som genomsyrar verksamheten.

Avtalet som tecknas med Västtrafik innefattar 75 specialfordon, med en omsättning på cirka 67 MSek/år. Avtalsstart är den 19 juni 2022. Avtalet innebär en utökning av uppdraget för Göteborgs Buss i förhållande till nuvarande avtal med omkring 50 procent.

Nyckelord

Kontakter

Eric Steijer
Marknadschef
0708704092
eric.steijerr@samtrans.se

Bilder

Göteborgs Buss, en del av Samtrans Omsorgsresor och Nobina.
Göteborgs Buss, en del av Samtrans Omsorgsresor och Nobina.
Ladda ned bild

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och regioner. Genom varumärkena Göteborgs Buss och Telepass finns Samtrans representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. På så sätt bidrar Samtrans varje dag till ett inkluderande samhälle, där fler människor ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor.

 

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

Nobina med dotterbolaget Samtrans förvärvar Telepass och blir ledande i Sverige inom omsorgsresor6.5.2021 08:43:26 CEST | Pressmeddelande

Nobina AB förvärvar Telepass AB, den marknadsledande aktören inom omsorgsresor i södra Sverige. Med förvärvet så blir Nobina genom dotterbolaget Samtrans, ledande i Sverige inom omsorgsresor. Både genom sin geografiska spridning, storlek och fokus på kvalitet inom omsorgstrafiken. Samtidigt innebär förvärvet en möjlighet att med gemensamma resurser kunna fortsätta bredda och växa erbjudandet, tjänsterna och erbjudandet i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum