Turistrådet Västsverige

Göteborgskock och Lidköpingsföretagare Årets Smaka på Västsverige-ambassadörer

Dela

I samband med Passion för Mat-mässan i Mölndal den 28 februari – 1 mars utses kocken Katja Palmdahl och matproducenten Agnetha Björnsdotter Berglund till Smaka på Västsverige-ambassadörer 2020. Bakom utmärkelsen står Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst.

Smaka på Västsverige är ett nätverk bestående av västsvenska restauranger, gårdsbutiker och råvaruproducenter som verkar för att lyfta Västsverige som matregion och som synliggör lokal mat och lokala måltidsupplevelser med fokus på hållbarhet och närproducerat. Katja Palmdahl driver Lilla Spinneriet i Lindome, som är medlem i Smaka på Västsverige sedan 2017. Agnetha Björnsdotter Berglund står bakom Smaka på Västsverige-företaget Kullans lycka i Norra Kedum strax utanför Lidköping. Hon föder upp får för kött- och charkuteriproduktion samt tillverkar fårskinn och ullprodukter i egen design. 

- Det glädjer mig något enormt att bli utsedd till Smaka på Västsverige-ambassadör. Jag kommer verkligen att använda det här året till att på alla sätt försöka sprida ut vilka fantastiska producenter och leverantörer som finns i Västsverige, säger Katja Palmdahl.

- Det finns massor av duktiga restauranger, matproducenter och gårdsbutiker i Västsverige som alla inspirerar varandra, och det är därför en stor ära att få bli ambassadör för Smaka på Västsverige, säger Agnetha Björnsdotter Berglund.

Som Smaka på Västsverige-ambassadörer ska Katja och Agnetha fungera som inspiratörer och förebilder för andra kockar och råvaruproducenter, och också utnyttja sina positioner till att höja medvetandet om Västsverige som matregion.

- Både Katja och Agnetha är personer som i sitt dagliga arbete arbetar kreativt, både när det gäller råvaruhantering och företagsamhet. De är därför båda två utmärkta representanter för den västsvenska matvärlden, säger Jill Axelsson Pabst, projektledare matturism, Turistrådet Västsverige
 

Kontakta för mer info

Jill Axelsson Pabst, projektledare matturism, Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-818389

Katja Palmdahl, Smaka på Västsverige-ambassadör 2020, Lilla Spinneriet
Telefon: 0708-977411

Agnetha Björnsdotter Berglund, Smaka på Västsverige-ambassadör 2020, Kullans lycka
Telefon: 0702-177874


Motiveringar

Motivering: Katja Palmdahl – Smaka på Västsverige-ambassadör 2020

Lilla Spinneriets Katja Palmdahl har under hela sitt yrkesliv inom den västsvenska restaurangvärlden arbetat med att lyfta den lokala maten. Hon är en stor inspiratör och en förebild för andra restaurangföretagare i regionen, både när det gäller att skapa framgångsrika verksamheter och hur man arbetar med mat som reseanledning.

Motivering – Agnetha Björnsdotter Berglund – Smaka på Västsverige-ambassadör 2020

Kullans lyckas Agnetha Björnsdotter Berglunds är en matproducent för 2020-talet. Hennes sätt att arbeta med hållbarhet och högkvalitativa råvaror ligger helt rätt i tiden, och hon visar på ett utmärkt sätt hur man med kreativitet och omsorg tar till vara på hela råvaran (får/lamm). Med hjälp av andra duktiga företagare levererar hon produkter av högsta kvalitet till såväl restauranger som dagligvaruhandel och gårdsbutiker.

Turistrådet Västsverige
info@vastsverige.com

Turistrådet Västsverige är regionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor och ska genom sin verksamhet bidra till näringslivets hållbara utveckling och marknadsföring av Västsverige som destination. Några av verksamhetens viktigaste uppgifter är att utveckla turismprodukter och genomföra kampanjer i syfte att locka fler besökare till destinationen, samt att driva Västsverige.com - den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Katja Palmdahl - Lilla Spinneriet
Katja Palmdahl - Lilla Spinneriet
Ladda ned bild
Agnetha Björnsdotter Berglund - Kullans lycka
Agnetha Björnsdotter Berglund - Kullans lycka
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckan vinner Årets Hållbarhetskliv11.11.2021 17:06:24 CET | Pressmeddelande

Idag delade Turistrådet Västsverige ut Årets Hållbarhetskliv för första gången. Priset gick till Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckans fritidsanläggning/Ulricehamns kommun. Utmärkelsen går till en besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ som belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Vinnarna hyllades i samband med årets Turistrådsdag, som arrangerades på biografen Bergakungen i Göteborg under torsdagen.

Hållbarhetsklivet växer fort – 350 företag och 35 kommuner har gått samman31.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I november 2020 lanserade Turistrådet Västsverige Hållbarhetsklivet. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Hållbarhetsklivet växer sig allt starkare. I dagsläget har närmare 350 verksamheter och 35 kommuner i Västsverige anslutit sig och fler är på gång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum