Clarion Hotel Post

GOTHENBURG CHRISTMAS OPENING – En Postmodern jultradition

Dela

Den 18 november rivstartas julen med pompa och ståt på Clarion Hotel Post genom att traditionsenligt tända upp den gigantiska julrosetten. Vi kallar det för Gothenburg Christmas Opening och vill bjuda alla Göteborgare på en pampig uppstart av julen i Göteborg. Hotellets uppvärmda terrass ut mot Drottningtorget kommer redan kl. 16.30 fyllas med stämningsfull livemusik, julfika, soppkök, träff med tomtemor och glögg komponerad av den forne cocktailvärldsmästaren Dosa Ivanov.

LET THERE BE LIGHT!
Den stora julrosetten kommer att tändas kl 17.30 och inviger därmed julen till tonerna av kören Göteborgs Gospel Inc som förgyller stämningen under kvällen.

Själva rosetten består av 11400 LED-lampor och med granar, ljusdraperi, girlanger och övrig dekoration blir det sammanlagt 75000 LED-lampor. Premium LED-lamporna som används i år är lågenergiklassade och förbrukar upp till 80% mindre elektricitet. Julrosetten klär det gamla Posthuset likt en julklapp sedan några år tillbaks och populariteten att närvara vid tändningen har blivit allt mer populär bland göteborgarna.

JUL – EN TID FÖR GEMENSKAP OCH GIVMILDHET
För första gången kommer Clarion Post att sätta upp ett soppkök som precis alla ska kunna njuta av.

-Vi ser fram emot att bjuda in precis alla i hela staden att starta julen med oss. Jul är en tid för gemenskap och givmildhet, och inget kan passa bättre än att bjuda sina medmänniskor på en riktigt god, varm soppa en kylig kväll, säger Fredrik Blomberg, VD Clarion Hotel Post.

På plats finns även ideella organisationen Faktum som säljer sin årliga kalender med bilder som visar säljarnas egna liv och leverne. Årets tema är ”Dagens outfit” som anspelar på fördomarna om Faktumförsäljarnas klädval. Faktum har tillsammans med några av Sveriges största modebloggare fotograferat tretton försäljare i deras favorit-outfits. Kalenderbilderna visas även upp på stora tavlor som kommer att pryda terrassen året ut.

- Att få visa upp kalendern vid Clarion Post är ovärderligt för Faktums försäljare. Här passerar tusentals människor varje dag och är ett ypperligt tillfälle att nå ut med vårt budskap, säger Sarah Britz, Chefredaktör Faktum.

Under kvällen intervjuar Sarah försäljare från kalendern, och ev. de fotografer och bloggare som varit delaktiga i arbetet.

Gothenburg Christmas Opening blir en myskväll för precis alla i hela Göteborg.

Datum: 18 NOVEMBER 2016

Tid: kl 16.30-18.30 (rosetten tänds 17.30)

Plats: Terrassen Clarion Hotel Post

Fritt inträde för besökare

Mer information:

Facebook-event & Event på Göteborg.com

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Nyckelord

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38Pressmeddelande

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum